Fú, de nagyon hideg lesz a hétvégén!

Szeles, hideg idő várható a hétvégén: néhol akár mínusz 24 Celsius-fokig is hűlhet a levegő, s több helyen a maximumok is mínusz 10 fok körül alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

hirdetés

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon több lesz a felhő, másutt túlnyomóan derült, napos lesz az ég. A nyugati határ közelében helyenként kisebb havazás, hózápor lehet. A szél megerősödik, a Dunántúlon többfelé viharossá is fokozódik. Napközben mínusz 11 és mínusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton többnyire napos idő lesz. A középső területek kivételével megerősödik a szél. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 17 és mínusz 12, fok között alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 12 és mínusz 5 fok között alakulnak a maximumok.

A középső országrész kivételével vasárnap is többfelé megerősödik szél. A Nyugat-Dunántúlon  fordulhat elő újabb havazás. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 20 és mínusz 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon mínusz 5 és mínusz 2 között valószínű – olvasható az előrejelzésben.