Napsütéses őszi időnk lesz a hét elején

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délen, délkeleten anticiklonális hatások érvényesülnek, általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

hirdetés

Hétfőn délnyugaton, nyugaton megvastagszik a felhőzet, és ott néhol már eső, zápor is előfordul. Éjszaka tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, záporeső, de a Dunától keletre kevesebb lesz a felhő, ott számottevő csapadék még nem valószínű.

Kedden az ország nagy részén túlnyomóan borult időre számíthatunk. Kezdetben főként a Dunántúlon és északon lesz eső, zápor, majd délután már keleten is többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúl nyugati felén jelentős mennyiségű csapadék várható. Hétfőn többnyire mérsékelt marad a légmozgás, kedden megélénkül, helyenként meg is erősödik az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 12 és 19 fok között alakul.