Nincs vége a kánikulának!

Fontos a hidratálás

Meghosszabbították szerda éjfélig a másodfokú hőségriasztást, mely csütörtök óta van érvényben Baranyában és szerte az országban – írja a katasztrófavédelem.

hirdetés

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, vagyis bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A meleg az autósokra is kedvezőtlen hatással lehet, így vezetés közben fokozottan óvatosnak kell lenni. A vízparton nyaralók napozás után lehetőség szerint hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennek, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Az elkövetkező napokban mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Amennyiben lehetséges, kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a tűző napon, bőrüket megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel védjék a leégés ellen. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban!

Azon légkondicionált helyiségek listája, melyeket nyitvatartási időben bárki igénybe vehet, elérhetőek a katasztrófavédelem weboldalán.