Ónos eső és irdatlan hideg jön!

Jön az ónos eső, az autózók réme

Szerdán mindenki közlekedjen nagyon óvatosan, reggeltől ugyanis ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranyára! A hétvégére se nagyon tervezzünk nagy kirándulásokat, mert szombaton olyan hideg lesz, amilyen sem tavaly, sem idén nem volt még!

hirdetés

Első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranyára szerda éjfélig, ugyanis a nap első felében a Dunántúl nyugati-délnyugati felén ónos esőre lehet számítani, amelyből helyenként néhány tized milliméter vastag jégpáncél is kialakulhat.

Jön az ónos eső, az autózók réme
Jön az ónos eső, az autózók réme

Ez a figyelmeztetés olyan időjárási helyzetekben lép életbe, melyek rövid ideig ugyan, de potenciális veszélyt jelenthetnek. Az ónos esőben közlekedőknek ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni. Kiemelten érvényes ez az autósokra!

Szerdán mindemellett a Dunántúl délnyugati, nyugati felén havas eső, eső is előfordulhat. A délnyugati szél az északi, északkeleti vidékeken sokfelé erős, helyenként viharos lesz, amely hófúvást is okozhat ott, ahol esett vagy esik hó. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -5 fok között valószínű, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között várható.

Irdatlan hideg lesz szombaton
Irdatlan hideg lesz szombaton

Ha ez nem lenne elég, a hétvégére is van egy rossz hírünk: szombaton kemény hideg jön. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -15 fok között alakul, de a szélvédett kisebb körzetekben -16, -20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -4 és -8 között valószínű.

Zimankóra felkészülni!
Zimankóra felkészülni!