Tavaszi napsütés a Mecseken

tv torony hoeromu
Tavasz van a tv-toronynál

Verőfényes napsütés 11 -12 fok várja és a kirándulókat a Mecsek magasabban fekvő részein. Amíg Pécsett és szinte az egész országban már napok óta nem süt a nap, addig a Misinatető, a Nagy-Tubes, a Jakab-hegy, valamint a Zengő és a Hármashegy a felhőréteg fölé emelkedik. A levegő pedig kristálytiszta.


zengo harmashegy1
Ilyen a Mecsek a Tubesről

Keveseknek jut eszébe, hogy ebben a szürke, szomorú időben kirándulni induljon, pedig ha tudnák, hogy a Mecsek magasabban fekvő részein semmi sem zavarja a kilátást, akkor biztosan többen indulnának útnak. Lábunk alatt párásan gomolygó felhők jellemzik a sétautat, a kibukkanó csúcsokon a szélcsendes helyeken még egy vékonyabb őszi kabát is elegendő, még a sapkát és a kesztyűt is el lehet hagyni, olyan erősen tűz a nap.

varos-lapis elteres
A hegyen 11, de a városban mindössze 1 fok van

 

A várostól autóval 10-20 perc alatt elérhető a Misna-tető, ahonnan mindössze negyedórás sétával elérhető a Kis-Tubes hegyi vagy a Nagy-Tubes hegyi kilátó. Innen jól látszik a Zengő és a Hármashegy valamint Jakab-hegy sipkája.

jakab hegy
Pécsből semmi sem látszik

A Kis-Tubes szinte egyenes úton mindössze 800-900 méter a Tv-toronytól, ez akkora távolság, mintha a pécsi Király utcán sétálnánk végig.

zengo harmashegy2
A Hármashegy, a Zengő és Árpádtető is úszik a fényben

A ködből az állatkert magasságáig, úgy 300 méterig tart, felette ragyogóan süt a nap. A Tv-torony és a Lapis felé vezető út elejétől már a kék ég fogad.

hirdetés

Hirdetés