Tiszta bolond az időjárás!

Hétvégén felhős de napos, esős mégis szárazabb időre számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Mondjuk a részleteket.

hirdetés

Pénteken a középső országrészben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Másutt vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, főként a Dunántúlon alakulhat ki szórványosan zápor, a hegyekben hózápor, nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Éjszaka fokozatosan mindenütt csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon, éjszaka északkeleten is lehetnek viharos széllökések. A hőmérséklet kora délután 8 és 14, késő este 2 és 7 fok között alakul.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel, csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között várható.

Vasárnap elszórtan alakulhat ki záporeső, nagyobb eséllyel a középső országrészben. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, a Zemplén térségében olykor erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.