Továbbra sincs szükség téli kabátra

Melegrekordból Pécsett nagyon sok volt már!

Fokozódik a kánikula –hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely csütörtökre több megyére első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki. Baranyában elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

hirdetés

A meteorológiai szolgálat szerdán honlapján azt írta: továbbra is kevés felhőre és napos időre lehet számítani. Az erőteljes nappali felmelegedésnek köszönhetően tovább növekednek a maximális hőmérsékleti értékek.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: csütörtökön az északkeleti megyék kivételével szerte az országban 25 Celsius-fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. Baranyára a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

A legalacsonyabb hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 11-18 fok között alakul. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő.

A meteorológiai szolgálat kiemelte azt is, hogy csütörtökön extrém UV-B sugárzás várható. Ilyenkor már 15-20 perc alatt is le lehet égni. Azt kérik, ha lehetséges 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, s fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen.

A jelenlegi előrejelzés szerint tovább erősödik a felmelegedés. Pénteken és szombaton akár 37 fok is lehet, s néhol a minimumok is 20 fok felett alakulnak.