5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekFelmentette a közterület-felügyelet vezetőjét a pécsi közgyűlés

Felmentette a közterület-felügyelet vezetőjét a pécsi közgyűlés

Megszüntette a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjének közszolgálati jogviszonyát a pécsi önkormányzat közgyűlése. A képviselők erről rendkívüli, zárt ülésen döntöttek pénteken. A közgyűlés a Pécsi Közterület-felügyelet vezetésével Schranz Richárdot bízta meg – tudatta közleményben az önkormányzat.

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet 2017-ben nyílt pályázaton kiválasztott és most felmentett vezetőjét. A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény egyértelműen szabályozza azt, hogy egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni. Azaz, a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kellett hozni, ennek a kötelességének tett eleget pénteki rendkívüli ülésén a pécsi közgyűlés – áll a közleményben.

A Pécsi Közterület-felügyelet vezetésével a képviselők Schranz Richárdot bízták meg. A 62 éves szakember 2001 és 2014 között 13 évig vezette a Pécsi Közterület-felügyeletet. Emellett 2004 és 2012 között 8 évig volt a Közterület-felügyeletek Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő