10 retró dolog, amire csak akkor emlékszel, ha éltél 2020 márciusa előtt

A régi világra már csak kevesen emlékeznek, de mi felidéztük, mi minden tűnt el az életünkből.

hirdetés

Bevásárlás naponta többször 

Libabőr, ugye? Anno nem kellett előrehajtani a Renault Clio hátsó üléseit, hogy beférjen a 93.468 forintért vásárolt tartós élelmiszer a kocsiba. Bármennyiszer leugorhattál egy nap a Süsü kisboltba pizzás pogiért.

Kézmosás szerdán és szombaton CSAK szappannal

Ezt ma már sokan nehezen hiszik el, de akkoriban egy szappan akár 2-3 hónapig is elég volt egy ötfős családnak. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek sem mostak három másodpercnél tovább kezet és szappanon kívül SEMMI MÁST nem használtak. Tényleg. Fertőtlenítőt sem!!!!

Találkozás munkatársakkal

A régi szép prehomeofficetikus idők! Amikor még egymás mellett dolgoztunk a munkahelyeken és nem kellett emojik ezreit küldözgetni egymásnak, ha ki akartuk fejezni, mit érzünk, hanem egyszerűen csak pofákat vágtunk.

Állami oktatás

Ennek sajnos manapság már nyoma sincs, de akkoriban a gyerekeket pár órára épületekbe zárták, hogy ne a szüleiket zargassák matematikával, történelemmel, biológiával. Nehéz elképzelni ma már, de nem mindig fáradt marketing koordinátorok és CNC esztergályosok próbálták magyarázni a present continuoust a kanapén, hanem ún. tanárok az ún. iskolákban.

Éttermek, kocsmák

“Szia, Uram! A szokásosat?” Ha te emlékszel még erre a mondatra, akkor tudod, miről beszélek. De jó is volt visszaküldetni a hideg babgulyást a pincérrel és két perc múlva forrón (és valami fura, kásás dologgal az alján) megkapni! A biciklis futárt ki tudná meggyőzni, hogy húzzon vissza a kajával és tekerjen fel megint a Magaslati útra?

Élő sportközvetítések

Durva, de valaha nem csak felvételről lehetett régebbi sporteseményeket nézni a tévében, hanem élő közvetítések is voltak!!! Tehát mondjuk este kilenckor elkezdődött Londonban egy focimeccs és azt ugyanabban az időpontban nézted Komlón vagy Vérteskethelyen a fotelodban sörözgetve.

Utazgatás

Te hol és kivel voltál legutóbb kikapcsolódni? A spájzban egy befőttel? A régi világban turisták (szórakozásból utazgató emberek) milliói jutottak el olyan egzotikus helyekre, mint a szabadkai piac, a parndorfi outlet vagy Balatonmáriafürdő alsó. Manapság online nosztalgiafesztiválokat szerveznek olyanoknak, akik kehidakustányi wellness-hétvégén szereztek maradandó bőrbetegségeket. 

Nem-vírus hírek 

Furcsa, de valamikor az emberek akkor is elolvasták az újságban, hogy melyik énekes (a néhai szórakoztatóipar szakmunkása) utálja melyik műsorvezetőt, ha a hír egyik szereplője sem viselt szájmaszkot.

Csoportos testedzés

Hányszor taknyoltál ma el a szobabiciklivel? A régi világban nem hogy a lakáson kívül sportoltak az emberek, de gyakran CSOPORTOSAN is. Durva, mi? Társaságokba verődve futballoztak (régi sport) vagy úgynevezett konditermekben edzettek egymástól akár egy-másfél méter távolságra!!! 

Hétköznapi beszélgetések

Még sokan emlékszünk rá, hogy kijárási tilalmon, fertőzöttségen, összeesküvéselméleteken, mortalitáson, működő / nem működő távoktatáson, gócpontokon és vírusszekvenciákon kívül is lehetett beszélgetni másokkal különböző témákról. Például arról, hogy a chemtrail miatt lett-e egykori MIÉP-szimpatizánsból Soros-bérenc idős szomszédunk, Susu bácsi.

Fotók: Fortepan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirdetés