5 kötelező kütyü világutazóknak!

Utazni isteni, de érdemes mindent végiggondolni, és előre tervezni, hogy ne kerüljünk váratlan helyzetekbe. Mutatunk öt tárgyat, amelyek egyrészt fantasztikusan praktikusak, másrészt sokszor segítenek, ha sokszor utazunk külföldre.

Ikonos póló, ha nem tudod a nyelvet

Nem mindig egyszerű a kommunikáció; ha a résztvevők valamelyike nem beszéli ugyanazt a nyelvet, sokszor az angol sem segít. Erre nyújt praktikus és kreatív megoldást az Iconspeak fantázianevű póló, amire az ötletgazdák a leggyakrabban használt témákat nyomták rá ikonok formájában, hogy bármit el tudjunk mondani külhoni embertársainknak – mondjuk elég borsos ára van, hiszen 10 ezer forintot kérnek érte.

Our World Edition is THE original, THE ultimate traveller shirt. It is the very idea that led us to start this business and create a new and pure form of functional wear. Take this shirt to anywhere and it will lead you to everywhere. Read more about the story behind this shirt on our blog.

Hordozható minihangfal

Ha nincs kéznél mélynyomó és hangfalszett, bátran újíts be egy hordozható minihangfalat, amelyet az okostelefonodhoz csatlakoztatva – bluetoothon vagy jackdugón keresztül – a kedvenc zenéidet dübörögtetheted. A boltokban már négyezer forinttól, üzletenként pedig rendkívül sokféle színben és formában beszerezhetőek. Rendszerint akkumulátorral működnek, ezért csak 1-2 óra töltési időre van szükségük, hogy napokig üzemeljenek. A töltést számítógépen keresztül is meg tudjuk oldani, a hangfalhoz járó USB-csatlakozóval.

Pulóver, amiben bárhol aludhatsz

A nagy utazókkal biztos megesett már, hogy a reptéren kellett hosszú órákat, akár egy éjszakát is eltölteni. Az álmosság olyan helyen is érhet minket, ahol nincs jó puha párna és alkalom vízszintesbe helyezkedésre. Erre kínál megoldást a „felfújható” Aros pulóver, aminek a kapucnijába varrt párnáját pár másodperc alatt felfújhatjuk és álomba szenderülhetünk tulajdonképpen bárhol. Ennek is elég húzós az ára, hiszen 18 ezer forintért a miénk lehet.

Víztisztító toll

Ha olyan országba utazunk, ahol a csapvíztől elkaphatunk bármilyen nem kívánatos kórt, mindenképpen újítsunk be egy ilyen víztisztító tollat. Ez az apró tárgy UV-sugárzással öli meg a baktériumok és vírusok 99,9%-át, így nem kell rohangálnunk a palackozott víz után, egy pohár csapvizet is kortyolhatunk tisztítás után. Egy töltéssel 50 pohárnyi vizet tisztíthatunk meg. A kütyüt itt érheted el!

kaparos

Kaparós világutazó térkép

Creme brulee, currywurst, gazpacho, paella, baklava, kasha, pulla, inlagdsill, wienerschnitzel, tagliatelle, kavarma. Az igazi világutazó szereti végigzabálni az adott országot, egy kaparós térkép segítségével mindezt nyomon követheti. 51 ország 131 népszerű ételét ehetjük végig úgy, ahogy a finomságokat a térképen sorra feltüntetik.

Utaznál, de nem tudod hogyan vágj bele?

Biztos sokan tartják magukat nagy utazóknak, vagy csak szeretnének azok lenni, szabadidő és elegendő forrás híján azonban nehezebb kivitelezni a kiruccanást. Korábban már összegyűjtöttünk kezdő és haladó utazóknak 8 igen hasznos weboldalt, amelyek segítségével olcsón, könnyen és zökkenőmentesen kelhetünk útra.

A cikket itt érheted el!