Ha már „unod a banánt”, és felújítanád a lakásod 2019-ben, akkor van egy jó hírünk: nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, sőt, néhány praktikus és kreatív ötlettel teljesen új köntösbe öltöztetheted otthonod. Ebben segítünk Radnai Yvette-tel és Miseta Ildikóval, a Nova Interior Studio lakberendezőivel, a te dolgod már „csak” a kivitelezés.

hirdetés

Ne félj a színektől: aranyat a rézzel és a vörössel!

A fémes színek közül továbbra is népszerű marad az arany, de előtérbe kerülnek a réz aranysárgás, narancsvöröses árnyalatai, leváltva a rózsaaranyat, ami az elmúlt egy-két évben nagyon felkapott volt. Továbbra is trendi lesz a fémes színek keverése, együttes használatuk, de a háttérbe szorulnak a rozsdamentes acél és a csiszolt nikkeles felületek.

Fotó: Jurassza Zsófia

Bársony, te édes!

Már tavaly nagy divat volt a bársony – a lakberendezésben ugyanúgy, ahogy a divatban –, idén pedig méginkább körül fog minket venni. Miseta Ildikó szerint a kárpitozott bútoroknál a bársony társul a lekerekített formákkal is.

Borítsd virágba a lakásod

Hihetetlenül trendi lesz a virágmintás tapéta. Bár ez nem számít újdonságnak, idén még intenzívebb, markánsabb, kontrasztosabb mintákkal és drámaibb színekkel fog hódítani.

Fotó: Zsolnai Gergely

A színekben is a vadabbak lesznek a menők

Radnai Yvette szerint a pasztellszínek mindig hangsúlyos szerepet kapnak a lakberendezésben, de 2019-ben sokkal trendibb lesz merészebb színeket alkalmazni, melyek a visszafogottabb árnyalatú bútorokat még dekoratívabbá teszik. Ilyen színek lesznek idén a mély burgundi vörös, a merész és melegebb sárgák és a mélyebb zöldek. Ne féljünk – mondta a lakberendező – ezek a színek pozitív, meleg, barátságos érzést kölcsönöznek az enteriőröknek.

Elő a dédi dísztárgyaival!

Ami a lakásdekorációt illeti: jellemzőek lesznek maxi kiegészítők! A minimalista kompozíciók helyett újra helyet kapnak a portrék, a csendéletek és nem lesz giccs a díszes keret, tükör sem! Dédszüleink emlékei, dísztárgyai pompásan mutatnak majd modern, bohém kiegészítőink mellett.

Fotó: Jurassza Zsófia

Férfias pink és nőies zöld

– Eltűnnek a határok a „férfias” és „nőies” terek között. Többé nem lesz feminin a rózsaszín és férfias a kék vagy zöld. Az idei sztárszínek például a millennial pink és a zsályazöld lesz – így Miseta Ildikó.

Tovább hódít a „Memphis” irányzat

A geometriai formák, monokróm színek alkalmazása minden élettérbe harmóniát, ugyanakkor igazi különlegességet csempészhet.

Fotó: Jurassza Zsófia

Dolgozzunk inkább matt felületekkel

Radnai Yvette szerint a magasfényű mellett újra előtérbe kerülnek a matt felületek, melyek visszafogottabb érzést kölcsönöznek otthonunknak. Az élénkebb színeket harsánnyá tennék a magas fényű felületek, a mattítással viszont méltóságteljes megjelenést adhatunk a bútoroknak.

Plusz egy: 2019 meglepetése, hogy újra megjelennek a baldachinos ágyak, keretek, melyek inkább a régi, túldíszített példányok helyett egy minimalistább formában fognak testet ölteni.

Hirdetés