96 egészségügyi dolgozót és 25 szakorvost képeztek tovább Pécsen közel 300 millióból

Egy hároméves projekt zárul le a napokban a PTE-n, melynek során több mint 281 millió forintos támogatásból képeztek tovább 96 egészségügyi szakdolgozót és 25 szakorvost. Ennek köszönhetően a klinikai központ humánerőforrása minőségében és mennyiségében is javult, így csökkent a hiányszakmák aránya – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Tudományegyetem.

hirdetés
Uránia Mozi

A pályázatban 96 egészségügyi szakdolgozót, továbbá 25 szakorvost képeztek tovább, hogy csökkenjen a hiányszakmának minősülő munkakörök aránya, és növekedjen az egészségügyi képesítéssel rendelkezők aránya. Továbbá azzal motiválták a résztvevőket, hogy a magasabb képzettséget szerző szakdolgozók ösztöndíjat kaptak a képzés ideje alatt, valamint munkaidő-kedvezményben is részesültek, hogy megfelelően fel tudjanak készülni – mondta Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ (KK) elnöke, a projekt szakmai vezetője.

A projekt során az egészségügyi- és orvostanhallgatók megismerhették a betegellátás gyakorlati oldalát is.

Emellett a PTE Általános Orvostudományi Kar, valamint a PTE Egészségtudományi Kar hallgatói részt vehettek skill, illetve szimulációs oktatásokon (előbbinél a hallgatók manuális készségeit fejlesztik).

Mint kiderül a PTE közleményéből, az utóbbi időben több európai uniós pályázat is támogatta a Skill laborok felszerelését, új eszközök beszerzését, így a Pécsi Tudományegyetemen működő egészségügyi szimulációs laboratórium is korszerűsödött az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően a legmodernebb orvostechnológiai eszközökön tanulhatnak a leendő egészségügyi szakemberek Pécsett.