A világ legédesebb ünnepe jön!

Mi az: színes, nagyon pici, és közel háromszáz forint? Ez a rendkívüli népszerűségnek örvendő francia sütemény, a macaron! Hiába a rengeteg cukor és a magas ár, a francia édesség hihetetlen népszerűségnek örvend, március 20-a pedig régóta a kis apróságnak szentelt világnap. A pécsi cukrászkák már évek óta készülnek a jeles ünnep alkalmával akciókkal és ajánlatokkal – ezeket gyűjtöttük most össze.

hirdetés

Ez a trendi sütemény Franciaország cukrászdáiban teljesedett ki és vált a franciák egyik legjellegzetesebb desszertjévé. A leginkább habcsókra emlékeztető süti két kis korongja darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krémmel, esetleg lekvárral tapasztanak össze. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi kerül többszáz forintba egy olyan édességen, ami fél fogunkra sem elég, mégis olyan népszerű, hogy a rajongók hajlandóak mélyen a pénztárcájukba nyúlni, erre pedig a legjobb alkalom a március 20-a, a Nemzetközi Macaron Nap!

Macaron nap

Lánczos Sándor, pécsi gasztroblogger, a Cellárium séfje szerint macaront ugyanis egyáltalán nem könnyű készíteni, és rengeteget kell gyakorolni, mire tökéletesítjük a technikát. A pécsi szakács szerint mindenki készüljön rá, hogy az első nem fog sikerülni, de megéri a próbálkozást. – Rendkívül fontosak az alapanyagok, talán a legfontosabb, hogy a tojásfehérje tényleg “pihentetve” legyen, ezt a lépést semmiképpen ne hagyjuk el, továbbá fontos, hogy ne verjük túl, találjuk el a tökéletes sűrűséget, és hogy valóban mandula lisztet használjunk a készítéshez. A tökéletes maracon receptet itt találjuk!

Ha mégis inkább a profikra bíznánk a cukrászkodást, és csak a végeredményt élveznénk, akkor a következő egységek egyikébe látogassunk el, ha a színes apróságokra vágyunk:

Jókai Cukrászda

Ahogy minden évben, a Jókai Cukrászda idén is készül a “nagy napra”. Lapunknak elárulták, hogy közel 3000 macaront fognak készíteni, speciális újdonságuk pedig az óriás macaron lesz. Az ízkínálat idén is különleges lesz, ízlelőbimbóinkat a rózsa és a licsi mellett a chilis is kényezteti majd.

Hol? Ferencesek utcája 6.

Czukor Borsó

A máriagyűdi Czukor Borsóban március 18-19 lesz a macaron hivatalos napja. A szervezők annyit elárultak, hogy 2017 top 20 macaronjával várják a nagyközönséget. Tényleg nem érdemes kihagynunk, ugyanis a legizgalmasabb ízek között lesz sütőtökös-gyömbéres, szarvasgombás-csokoládés, kéksajtos, epres-rózsavizes, pattogatott kukoricás is!

Az eseményt itt találjuk!

Hol? Arany János u.29, Siklós

vladimir-kudinov-56076

Park Pavilon Café

Az uránvárosi Park Pavilon Caféban sem egynapos lesz az ünnep, már 18-tól kóstolhatunk az isteni macaronokból. Egy szavazás keretén belül hétvégéig az érdeklődők leadhatják a voksukat Facebookon a kávézó kilenc íze mellé választott, tízedik íz mellett; ami lehet gorgonzolás fehércsokis, bazsalikomos epres és narancsos chilis csokis.

Az eseményt itt találjuk!

Hol? Szilárd Leó Park, Pécs

Mischler Cakes

A pécsi Árkádban levő Mischler Cakesben március 20-án lesz hagyományosan a macaron nap, 9-től egészen este 8-ig. Az ígéretek szerint a széles macaron kínálat mellett sok kis kapcsolódó meglepetéssel várják a vendégeket.

Az eseményt itt találjuk!

Hol? Pécsi Árkád, a Sparral szemben