Adjunk vért, folyamatosan szükség van a pótlásra

Az egészségügyi intézményeknek a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan szüksége van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére. Íme Pécs véradási alkalmai március 30-a és április 5-e között.

hirdetés

Véradási lehetőségek Pécsen

Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

Véradási időpontok:
hétfő–péntek: 7.00–19.00

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Időpontfoglalásra ide vagy ide kattintva van lehetőség.

Véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kilót és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával a személyazonosító igazolványát, lakcím- és tb-kártyáját.


Tájékoztatás

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket léptet életbe. Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik február 5-e után külföldön jártak. A kiszűrés a terület elhagyásának időpontjától kezdődik. Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak, NE lépjenek be a véradás területére. Amennyiben a terület elhagyását követően 30 napon belül nem jelentkeznek fertőzésre utaló panaszok, úgy ismét várják az érintett önkéntes véradókat véradásra. A véradóközpontok köszönik a megértést és az együttműködést.

A véradásokról: ovsz.hu; voroskereszt.hu, veradas.hu

hirdetés
Hirdetés