Ne riadjunk vissza a kicsit csípős időtől, megéri sétálni egyet a Malomvölgyi-tó és az arborétum körül, mert ilyenkor is gyönyörű a hideg zöldes, szürkés színekben pompázó park, a kis cinkék, őszapók, rigók pedig vidáman repkednek a fenyők, diófák és a nádas között. A természet lassan újraéled, de addig is élvezzük ki a téli táj látványát.

hirdetés

Ha tehetjük, még ebben a napsütéses időben látogassuk meg Pécs kedvenc tavát, a Malomvölgyi-tó és az arborétum környékét. A tavat itt-ott vékony jégréteg borítja, különleges látványt nyújt, ahogy foltokban már beleolvadt a sima zöldeskék víztükörbe.

Még láthatjuk a jégszigeteket

Ott jártunkkor meglepetésünkre egy hattyúpár is beúszott kecsesen a jeges szigetek közé, de nem igazán akarták hagyni, hogy közelebbről is megcsodálhassuk őket. A kacsák is szégyenlősen tovább úsztak. Viszont az apró énekesmadarak: cinkék, őszapók elemükben voltak, egyik ágról a másikra szálldogálva csicseregtek nagy csapatokban.

Bár még csendesnek vagy inkább álmosnak tűnik a téli táj a fák kopár ágaival, a természet szürkés színeivel, mégis a késő délutáni fakó napsütésben legalább olyan szép, mint tavasszal vagy nyáron.

A kacsák beúsztak a kopár lombok alá
Igen, a két kis fehér folt a hattyúpár!

Hirdetés