Egy felmérés szerint minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát helyeket

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket – derült ki egy friss kutatásból az Origo.hu szerint.

hirdetés

Manapság egyre több étterem, szálloda teremti meg annak lehetőségét, hogy a vendégek magukkal hozzák kutyájukat egy-egy vacsorára vagy nyaralásra. De vajon valós piaci igényeken nyugszik ez a trend, vagy egyszerűen divat lett kutyabarátnak lenni? A Marketing Professzorok Kft. online kutatása során 1004 magyar felnőtt adott választ a kérdésekre.

A kutatásban többségben voltak a kutyások az átlag magyar valósághoz képest, hiszen a válaszadók 77 százaléka tart kutyát. Ennek ellenére a kutyabarát helyek megítélése korántsem volt pozitív minden esetben. A kutyatartók fele soha nem vinné magával étterembe a kutyáját, és csupán 5,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy mindig a kutyájával megy mindenhova, így nem tudja nélkülözni egy-egy étterem meglátogatása során sem.

A felmérésben megnézték, hogy hány ember nem veszi zokon, ha az általa választott étteremben a szomszéd asztalnál kutyust is vendégül látnak. A teljes lakosság 24,5 százaléka soha nem választana kutyabarát éttermet, és még a kutyások egy része sem ragaszkodik kedvencéhez egy étteremben. A vendégek csak 43 százalék tartja teljesen elfogadhatónak a kutyabarát helyek létezését.

Hasonló eredmények jöttek ki a szállásadókat illetően is. A vendégek majdnem 70 százaléka nem akar feltétlenül ott aludni, ahol lehet, hogy korábban egy kutya feküdt. A kutyatartók 80 százaléka gondolja úgy, hogy foglalkoznia kell azzal, hogy ne zavarja a kutyája mások étkezését, és körülbelül ugyanennyien gondoskodnak arról is, hogy a kutyájuk ugatása ne zavarja a szomszédokat, például egy szállodában sem. 

Abban viszont kutyások és nem kutyatartók egyöntetűen (94 százalék) egyetértenek, hogy a szigorúbb törvényi szabályozással, a kutyások és a nem kutyások szétválasztásával megoldhatóak lennének a problémák, és a felelőtlen kutyatartókat is komolyabban kellene a hatóságnak venni.

hirdetés
Hirdetés