A Nagy Wellnessteszt: a hertelendi termálfürdő

Ha már irtózatosan unjuk a hideg és a depresszív téli időt, akkor egy kis áztatás nagyon jól tudni esni: sorozatunkban pécsi és a Pécs környéki fürdők és wellnessközpontokat mutatunk be, amelyeket le is teszteltünk. Legújabb cikkünkben a magyarhertelendi termálfürdőt mutatjuk be.

A közel félórás autóútra levő Magyarhertelend szíve a termálfürdő. A hétköznap 10 órától 19 óráig nyitva tartó fürdő pénteken és szombaton még tovább várja a vendégeket, egészen éjfélig mehetünk csobbanni. Ez kifejezetten tetszett nekünk, hiszen így a munkájukkal később végzők eljuthatnak az esti fürdésre, vagy egy szombati kirándulás után pihenhetnek egyet még.

A termálfürdőt viszonylag kisebb épületben alakították ki, amivel nincs is semmi baj, hiszen nagyon családias érzést kelt a főépület, ami így otthonosabb is. (Persze kültéri medencék is tartoznak a hertelendi termálfürdőhöz, ezeket azonban ottjártunkkor nem tudtuk kipróbálni a kedvezőtlen időjárás miatt.)

hertelend2

Találunk itt  32–34 fokos sodrómedencét, ülőmedencét, ami 38 fokos, 34–36 fokos élménymedencét és 30–33 fokos pancsoló medencét is. Nagy bánatunkra sem az élménymedencében található masszírozó vízsugár, sem a sodrómedence sodrása nem volt aktív, így ezeket nem tudtuk letesztelni.

A 38 fokos ülőmedence igazi kihívás, még azoknak is, akik szeretik a forróbb pillanatokat. Húsz percnél tovább mi sem tudtunk benne ázni, tovább azonban nem is ajánlatos.

Szaunázni csak fürdőruha nélkül

Külön részlege van a szaunának, ahol találhatunk infrakabint, finn szaunát, aroma szaunát, mesterszaunát, gőzkabint és kültéri fatüzeléses finn szaunát is. Két külön rész van: egy a textiles – ahol a testünket lepedő takarja – és egy textilmentes – naturista – rész.

hertelend1

Semmiképpen se hagyjuk otthon a papucsunkat, illetve – ha lehet – legalább három törülközőt is hozzunk magunkkal, ha nem akarunk pucéran szaunázni. Egy törölköző kötelező a lábunk alá, egy pedig értelemszerűen a testünk köré.  Ha ezután még tusolni is szeretnénk, akkor persze hozzunk egy harmadikat is.

Azért is érdemes inkább magunkkal vinni törülközőket, mert ugyan tudunk bérelni szaunalepedőt, darabját 300 forintért (plusz 1000 forint kaucióért), ami azért meg tudja dobni a kikapcsolódás árát. A magyarhertelendi termálfürdőben ugyanis tilos a fürdőruha viselése. A szaunamesterek szerint a profik tudják, hogy az egészséges szaunázás csakis fürdőruha nélkül történhet, ezért szól így a házirend.

Hűtésképp használhatjuk a hideg–meleg váltózuhanyt, dézsazuhanyt és a kültéri merülőt is. Bár mondjuk azt nem nagyon értettük, hogy a merülődézsát hogyan tudjuk használni, ha nem akarjuk mutogatni pőre testünket.

Gondoltuk, kipróbáljuk a szaunafelöntést is plusz 400 forintért, amely a szóbeszéd szerint a termálfürdő egyik legizgalmasabb programja. Az ajtóban azonban megtorpantunk, az egyébként nem nudista felöntésen ugyanis annak ellenére, hogy részt vehetünk törülközőben, a legtöbben mégis textil nélkül izzadtak. Akit azonban ez nem zavar, annak biztosan kellemes élmény a felöntés.

hertelend3

Sok akció, változatos programok

A termálfürdőben nagy hangsúlyt fektetnek a marketingre, hónapról hónapra változatos programokat hirdetnek, és rendszerint akciókkal is elkápráztatnak. Az esti fürdőzés lehetőségét kifejezetten értékeljük, és az is szimpatikus, hogy a szaunamesterek is értik a dolgukat.

Ítéletünk

Árak tekintetében nem vagyunk a legelégedettebbek, ha az ember fürdeni, szaunázni is akar, esetleg még egy törülközőre is befizet, 3300-at is fizethetünk (a teljes árú fürdőjegy 2000, a szauna 1000 forint), amiért cserébe sokkal kisebb a kínálat, mint a többi baranyai fürdőben. Viszont ha szemfülesek vagyunk, jobban is kihozhatjuk a hétvégi ázást, ha figyeljük az akciókat, és a kombinált jegyeket (itt). Ha azonban semmi különösre nem számítunk, és távol tartjuk magunkat a szaunaparktól, akár még kellemes élményekkel is távozhatunk.

A Puchner Kastélyszálló wellnessrészlegét is teszteltük, azt itt érheted el!

hirdetés
Hirdetés

1 hozzászólás

  1. ” sorozatunkban pécsi és Pécs-környéki fürdők és wellness-központokat mutatunk be ”
    Én leginkább a pécsi fürdő és wellness-központra lennén kíváncsi 🙂

Comments are closed.