Ezt mondják Pécsről a legnagyobb utazási portálon

Nincs kit vezetnie az idegenvezetőknek

Pécs nem vesztett semmit népszerűségéből, a helyi hoteleket, éttermeket és látványosságokat tavaly év végén és idén is nagyon szerették a turisták, akik hangot is adnak kellemes élményeiknek a világ legnagyobb utazós honlapján, a TripAdvisoron. Az alábbiakban a friss értékelések közül szemezgettünk, melyeket feltehetően minden pécsi büszkén olvasgathat.

A legjobb hotelek

Sokak szerint a nagy szállodáknak és hoteleknek befellegzett a magánszállások (például az Airbnb) térhódításával, de a TripAdvisorról kiderül, hogy a turisták a mai napig szeretnek hotelekben megszállni.

Az Adele Hotel a sztár

Persze csak akkor, ha olyan jó hotelekről van szó, mint például a pécsi Adele Hotel, mely jelenleg az élen áll a pécsi szállodák „értékelés-versenyében”. Eddig 101 vélemény született a hotelről, többnyire szuperek. Idén januárban érkezett a következő értékelés:

Tavaly év végén is csak ajnározni tudták a helyet:

A második helyen a legendás Palatinus áll, 262 értékelés alapján. Noha van jó pár „gyenge” és „szörnyű” kategóriába tartozó vélemény is a hotel neve alatt, azért idén is pihent már itt olyan vendég, aki szerette a patinás szállót:

A Corso Hotel 153 értékelés alapján a harmadik helyezést érte el 2019 elejére. A hotelt eddig többnyire „jóra” értékelték, nem pedig „kiválóra”, legutóbb pedig szöveges véleményt tavaly októberben fogalmaztak meg a szállóról, amiben akad jó és kevésbé jó dolog is:

A legjobb éttermek

A pécsi éttermek „versenyében” továbbra is a Tüke Borház vezet, a TripAdvisor felhasználóinak körében úgy tűnik, hogy évek óta ez az étterem az etalon (229 értékelése közül a legtöbb „kiváló”). Idén is kapott már remek véleményeket:

Szorosan a tettyei sztárétterem után a második helyen áll a Balkán Bisztró, ami bizonyára nem nagy meglepetés a pécsiek számára. Ha viszont a turisták szemével nézünk a város egyik alapvetőnek számító, minőségi és fontos éttermére, akkor érezhetjük igazán, hogy miért is olyan menő a mai napig. Idén februárban egész jól meg is fogalmazta egy vendég, hogy mi is a lényeg:

A Blöff Bisztró áll a harmadik helyen, a város legfrankóbb „halas étterme” pedig meg is érdemli az elismerést. Díjnyertes séfjük megdolgozik azért, hogy a szintén több mint 200 szuper értékelést bezsebelt – és viszonylag még fiatalnak számító – helynek gyorsan híre ment szerte az országban.

Brunner Attila, a Blöff Bisztró séfje munkában

Idén januárban és februárban is akadtak olyan TripAdvisor-felhasználók, akik rászánták az időt a véleményírásra:

A legjobb látnivalók

Mindig igencsak érdekes a város látnivalóinak „ranglistáját” böngészni, hiszen a turisták nem pécsi szemmel nézik a várost. Az olyan evidenciák, mint például a Széchenyi tér, a Király utca, a Cella Septichora, a dzsámi, a Vasarely- vagy a Csontváry Múzeum, a tv-torony és mondjuk az állatkert nem kerülhettek az első három helyre – sőt, ezeknek a látványosságoknak nincs is túl sok értékelése.

A Zsolnay Múzeum tarol a turisták körében

De akkor mi az első a turisták szerint? Nos, a Zsolnay Múzeum! Mutatjuk is, mit mondtak róla tavaly év vége felé:

Kevésbé meglepő, hogy a második helyen a Zsolnay Kulturális Negyed áll, noha furcsa, hogy idén még senki nem méltatta az oldalon a kultúrnegyedet. De azért tavaly év végéről mutatunk pár véleményt:

A dobogó harmadik fokán áll a székesegyház. Állhatna egy kicsit feljebb is, mégis csak Pécs egyik – ha nem a – legjellegzetesebb látnivalójáról van szó, de nem mi döntünk, hanem az ide látogatók. Tavaly decemberben is oda voltak tőle (az értékelés viszont idén született):

Hirdetés