Belgiumba utazna? Ezt a helyet próbálja ki!

Sorra nyílnak a tavasz beköszöntével az új helyek a belvárosban, így a versenytársaknak fel kell kötniük a nadrágot, ha labdába akarnak rúgni. A Király utcai Waffel King a napokban nyitott meg, és nem az első hely Pécsen, ahol az ígéretek szerint autentikus belga sütemény kapható. Újból magasra tettük a lécet, hiszen a szerkesztőségből többen is jártunk már Belgiumban és próbáltuk ki az igazi ropogós, gyümölcsös édességet. Négyen hirdettünk ítéletet.

hirdetés

Első tesztelő: Epres waffel

Egy mondatban summáznám élményeim: pont ilyen az igazi waffel! Nem csoda, hiszen egyenesen Belgiumból hozzák a tésztát. Természetesen én is a magyar palacsintatésztához szoktam, ezért meglepett, hogy mennyire laktató egy adag, kettő már igazán sok lenne. Nálam csillagos ötöst kapott a hely, de ha a tejszínhab nem növényi, a csokiöntet pedig igazi csokoládéból lenne, akkor tényleg nem tudnék belekötni.

A hely ízlésesen van berendezve, a személyzet nagyon kedves.

waffel king király utca waffel king király utca


Második tesztelő: “Hulk” waffel

Én egy különlegesebb waffelt kértem, kivi és tejszínhab toppinggal. A waffelre kerülő gyümölcsfeltét friss, a Nutella igazi Nutella, és a tészta is fantasztikusan ropogós. Az egyenesen Belgiumból érkezett tésztagombócok, az üzlethelyiségben kreatívan, egy fiókos komódban “elrejtett” mélyhűtőben pihennek. Az eredmény nem marad el, a folyós, elkeserítően amatőr gofri tészta elbújhat a Waffel King ropogós, mégis omlós édessége mellett.

Egy waffel 700-950 forint között mozog, ami nem kevés, de megéri az árát! Egy ekkora adag biztos, hogy órákra feltölt energiával. A belső tér letisztult, hangulatos, ügyes megoldásokkal operált a tulajdonos. A kiszolgálás még kicsit lassú, egy nagyobb társaság biztos sokat várhat, és a tányér formája sem a legszerencsésebb – egyik kollégánknak majdnem le is repült a waffel a tányérjáról.

Ezek apró hibák, és a személyzet közvetlensége, a ropogós tészta és az igazi gyümölcs elfeledtette velünk a tuc-tuc zenét is, ami szólt. Szerettük, vissza fogunk térni!

waffel king király utca waffel king király utca


Harmadik tesztelő: Ferrero waffel

Ha a többiek nem mondják, hogy új waffelező nyílt a Király utcában, nekem sajnos fel sem tűnt volna. Pedig hiba lenne kihagyni! A tulaj elmondása szerint lesz majd kiülős részük, akkor talán könnyebben kiszúrja az ember, hogy a régi Király Pizzéria helyén új hely nyílt.

Maga a hely barátságos, az atmoszférája, a berendezése, ahogyan a kiszolgálás is. Igen bőséges választék van, mivel édesszájú vagyok, még gondot is okozott, melyik ízletesebbnél ízletesebbnek tűnő édességet válasszam. Végül a Ferrero Rocher-és mellett döntöttem. Ránézésre nem tűnik olyan nagy adagnak, hiszen egy waffel kerül a tányérra, de az: hmmm, mennyei! Az enyémen igazi Nutella volt, törökmogyoró és két szem Ferrero Rocher, plusz egy eredeti csomagolásban a tányér szélén. Mit mondjak, jól laktam! A tészta hibátlan, nagyon ízletes. Sosem ettem előtte eredeti belga waffelt, így csak az itthon kapható utánzatokhoz tudom viszonyítani, így magasan veri a mezőnyt.

Nem feltétlen kell az előre kitalált verziók közül választanunk, kérhetünk úgy is, hogy a sima waffelhez mi választjuk ki a feltétet. Árérték arányban nem feltétlen az olcsó kategóriába tartozik, de drágának sem nevezném. Az ízélmény tényleg megéri az árát! Szerintem tuti visszatérek még és kipróbálok pár másik változatot is.

waffel king király utca waffel king király utca


Negyedik tesztelő: Banános waffel

Már többször is volt alkalmam kipróbálni az itthon inkább gofriként elhíresült waffelt, de ez teljesen más élmény volt. A hely nagyon igényes, adnak a részletekre, nem túl nagy, de itt nem is ez a lényeg. A nehezen eldöntött és rendelt waffelt nagyon guszta kivitelezésben kaptam meg. A waffel tésztája kellően édes volt, de nem tolakodóan.

A Nutella, tejszínhab, banán kombináció nem nagy kedvencem, de mégis jó ízzel ettem. A rendelésünkhöz egy pohár citromos vízzel kedveskedett az amúgy is odafigyelő és nyitott csapat. A hely profiljához teljesen illeszkedő a mellékhelyiség minősége, külön női- és férfi mosdóval.

Aki teheti, mindenképpen próbálja ki!

waffel king király utca waffel king király utca