Ezért szeretik a belvárost – Hrabal söröző és étterem

Új sorozatot indítottunk, amelynek során bemutatjuk, hogy a belvárosban lévő kereskedelmi egységek miért döntöttek úgy, hogy a történelmi városrészben nyitnak üzletet. Célunk, hogy rávilágítsunk a pécsi belváros már meglévő értékeire, valamint a benne rejlő lehetőségekre. Sorozatunk következő részében Tóth Mihállyal, a Hrabal söröző és étterem egyik tulajdonosával beszélgettünk.

hirdetés

2016 decemberében nyílt meg az Irgalmasok utcájában a népszerű cseh íróról elnevezett vendéglátóegység. A szép emlékű Áfium helyén kialakított egység teljesen új arculatot kapott, bár a falakon lógó tárgyak és könyvek méltóképp idézik meg az ismert szerzőt és az adott kor hangulatát.

hrabal2
Finom nymburki söröket fogyaszthatunk

Tóth Mihály üzletvezető elmondta, hogy Budapesten már működtetnek egy cseh sörözőt, de már régóta szerettek volna nyitni egy hasonló jellegű helyet Pécsen is. Bár eredetileg nem a mostani helyen akartak létrehozni egy igazi cseh söröket kínáló éttermet, a jelenlegi hely tökéletes választásnak bizonyult.

– A hely belső berendezése passzolt az elképzeléseinkhez. Rengeteget járunk Prágába, tudjuk, hogy milyen hangulatvilág illik egy cseh sörözőbe. Ezért söreink is minőségiek, ebből nem engedünk – fogalmazott, hozzátéve, hogy náluk a vendég az első, mindig neki van igaza, s ehhez tartják magukat.

hrabal3
Az étkeket is dicsérik a vendégek

Először úgy gondolták, hogy „fájni fognak” a konkurenciának, de végül ez nem következett be. Már kialakult a negyven év feletti korosztályból álló vendégkör, akik megtalálták a számukra megfelelő szórakozási formát és helyet.

– Meg akarjuk honosítani a cseh sörkultúrát, azt, hogy a munka után betérők igyanak finom söröket, beszélgessenek, itt éljek társas kapcsolataikat. Nem akarjuk, hogy rossz érzésekkel távozzanak. Ezért például lesznek változások az étlapon is, hiszen hétvégenként többen étkeznek, ezért több kolléga fog dolgozni.