Ezért szeretik a belvárost – Ízes Magyar Csemege

A levest már délelőtt „lestoppolják” a törzsvendégek, a grillezett szendvicseknek messze földről csodájára járnak, a minőségi kézműves sörök, a csokoládék, a teák, a szörpök, a sós és édes csemegék, húsáruk és tojásételek kizárólag magyar termelőtől származnak. A Széchenyi téren az Ízes Magyar Csemege szendvics- és levesbár 2011 óta a pécsiek egyik kedvenc boltja. Az egyre nagyobb érdeklődésnek köszönhetően két éve az Ifjúság útján is nyitottak egy új boltot. Pallos Balázs üzletvezetővel beszélgettünk.

hirdetés

– Pontosan mit lehet kapni ebben a kicsiny boltban? 
– A külföldi termékek és alapanyagok helyett a minőségi hazait kínáljuk a pécsieknek, az előítéletek ellenére ráadásul nem is drágán. Szarvas és mangalica szalámis, sonkás, majoránnás grillkolbászos, aszalt paradicsomos-csirkés, vega, kecskesajtos grillezett szendvicseket, tojásételeket, Cserpes-termékeket, kézműves söröket, sós és édes csemegéket, magyar termelők portékáit áruljuk.

– Mikor nyitották az üzletet és milyen profillal?
– 2011-ben a Jókai téren kezdtük Kósik Mirellával közösen, akkor még magyar boltként, majd jöttek a kérések a vásárlóktól, hogy egy-egy kolbászt megkóstolnának más-más kenyérrel. Így, a vásárlói igényekhez igazodva lettünk szendvics- és levesbár 2013-ban, akkor már a jelenlegi, Széchenyi téri üzletünkben.

ízes magyar csemege, hl02 ízes magyar csemege, hl03

– Honnan jött a költözés ötlete?
– Némileg kényszer volt, mert az akkori üzlethelyiségben nem tudtuk volna megvalósítani a leves- és szendvicskészítést, így jött az ötlet, hogy találjuk meg az új helyünket. Kicsit féltem, mert úgy gondoltam, sokkal jobban szem előtt vagyunk a Jókai téren, mint a jelenlegi helyünkön, de a Széchenyi tér pozitív csalódás volt, mivel rengeteg új vevőnk lett, több ember megfordul nálunk, mint korábban. Az új helyen csatlakozott hozzám Németh Zoltán séf.

– Mi jellemző a boltra?
– A hagyományos vendéglátás. Ha tehetjük, mindenkivel beszélgetünk, és ha többször tér be hozzánk, akkor már a nevén szólítjuk, és emlékszünk arra, hogy ki mit szokott kérni. A legtöbb termékünk magyar, csak egy-két alapanyagot nem tudunk őstermelőktől beszerezni. Csak megadott mennyiségű levest készítünk, amit hamar le is foglalnak telefonon a vendégek.

ízes magyar csemege, hl05 ízes magyar csemege, hl04

– Már az Ifjúság útján is van Ízes Magyar Csemege.
– Igen, néhány éve megüresedett az Ifjúság út 9. alatti üzlethelyiség, amire azonnal lecsaptunk. Idén lesz két éve, hogy az az üzletünk is megnyitott. Persze vannak hosszú távú terveink is, és sok mindenen gondolkozunk, de pontosan még nem kristályosodott ki az, hogy milyen irányba indulunk el.