Ezért szeretik a belvárost – Natúr Ételbár

Új sorozatot indítottunk, amelynek során bemutatjuk, hogy a belvárosban lévő kereskedelmi egységek miért döntöttek úgy, hogy a történelmi városrészben nyitnak üzletet. Célunk, hogy rávilágítsunk a pécsi belváros már meglévő értékeire, valamint a benne rejlő lehetőségekre. Sorozatunk következő részében Darvasi Rékát, a Natúr Ételbár vezetőjét kérdeztük.

hirdetés

2014 nyarán nyílt Pécs első nyers vegán étterme, a Natúr Ételbár. A Hunyadi úton található étteremben nem szokványos ételeket fogyaszthatunk, hiszen kizárólag vegán menüt és ínyencségeket kínálnak. Az egészséges étrendnek köszönhetően sokan keresik fel a kereskedelmi egységet, köztük számos külföldi hallgató is.

natúr ételbár, hl08
Darvasi Réka szerint népszerűek főztjeik

Darvasi Réka és párja, Krisztián idén év elején vette át az egység üzemeltetését. A miértre válaszolva megtudtuk, Rékánál hosszú évek után derült ki, hogy ételintoleranciája van, miután sokáig küszködött gyomor- és emésztőrendszeri problémákkal.

– Magamtól jöttem rá, hogy milyen ételek okoznak problémát. Elkezdtem “mindentől mentesen” étkezni, így szoktam ide. Imádom a nyers ételeket és desszerteket, segítségükkel rövid idő alatt enyhültek a tüneteim, jobb lett a közérzetem, energikusabb lettem. Így amikor lehetőség adódott, nem volt kérdés, hogy szeretnénk tovább vinni az éttermet – fogalmazott Réka.

natúr ételbár, hl07

Az ételbár jelenleg Pécsen az egyetlen olyan étterem, ahol száz százalékban glutén-, laktóz-, tejfehérje-, szója-, adalékanyag- és cukormentes ételeket készítenek. Manapság valóban egyre többen küzdenek valamilyen ételallergiával vagy -intoleranciával, de itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelő étket.

Az étkezdét nagyon sokan látogatják napi szinten, köztük számos külföldi egyetemista – külföldön ugyanis egyelőre jobban elterjedt és népszerűbb a nyers vegán táplálkozás, mint hazánkban.

natúr ételbár, hl06

– Vendégeink szeretik a változatos kínálatunkat, házias ízeinket, és ami nagyon fontos: a családias környezetet. A Széchenyi tértől ötpercnyi sétára található étterem ugyanis nyugodt, zöld övezetben található, ami kimondottan beleillik az ételbár profiljába – sorolta a hely előnyeit Réka, aki hozzátette, hogy specialitásokkal is várják a vendégeket, például az általuk készített töltött káposzta, töltött paprika, zöldséges pite és pizza nagyon közkedvelt – természetesen mind nyersen.