Ezért szeretik a belvárost – Vödör Café

Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy a belvárosban lévő kereskedelmi egységek, vendéglátóhelyek miért döntöttek úgy, hogy a történelmi városrészben nyitnak üzletet. Célunk, hogy rávilágítsunk a pécsi belváros már meglévő értékeire, valamint a benne rejlő lehetőségekre. Ezúttal Pécs fiatalok által egyik legkedveltebb helyét, a Vödör Cafét mutatjuk be.

hirdetés

Idén lesz három éve, hogy a Jókai téren megnyílt a Vödör Café, ami azóta a fiatalok egyik legkedveltebb pécsi szórakozóhelyévé nőtte ki magát. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen a fiatal Radzik-Bősz Marcell üzletvezető és néhány barátja saját kezűleg újította fel és tette vonzó vendéglátóegységgé a korábban üzletként működő helyiséget. Lám, az elhivatottság néha minden pénznél többet ér…

vödör, hl01
A belső térben kellemes a dizájn

Kérdésünkre Marcell elmondta, azért nyitottak vendéglátóegységet a Jókai téren, mert úgy látta, hogy nem volt a fiatalok pénztárcájának megfelelő, ugyanakkor igényes szórakozóhely a belvárosban, a legtöbb kocsmában és szórakozóhelyen igen drágán lehet hozzájutni a sör- és tömény italokhoz.

– Ez a hely viszont pont ezt a fiatal, egyetemista réteget célozza meg. A nyitvatartás is az egyetemi bulikhoz igazodik, szerdánként és pénteken-szombaton éjjel sokáig várjuk a szórakozni vágyó ifjúságot. De igény szerint különféle sporteseményeket is nyomon követhetnek a betérő vendégek, akik persze nem csupán hallgatókból állnak. Nálunk is természetesen a vendég az első – hangsúlyozta.

vödör, hl02
Tévé, csocsó, videojáték is rendelkezésre áll

Az italfelhozatal bőséges, ételekkel ugyan egyelőre nem szolgálnak, de Marcell tervezi, hogy a közeljövőben a mostanság közkedvelt gyorskajákkal – például csilis hot doggal – kedveskednek az éhező vendégsereg számára, a konyha ugyanis jelenleg fejlesztés miatt szünetel.

Mint az üzletvezető megjegyezte, ők is érzékelik, hogy egyre növekszik a belváros forgalma, a számos kulturális és zenei rendezvény vendégcsalogató ereje miatt. Az utcák hangulatosak a vendéglők kitelepített asztalaival, a napvitorlákkal. A színes kavalkád mediterrán hangulatot teremt, meghozva a kedvet a különböző frissítőkhöz.