Ne nagyon akarjon kávézni reggel Pécsen!

Egyre több újhullámos kávézó nyit a belvárosban, ennek ellenére aki reggel 9-re, vagy  korábban jár dolgozni, annak jóformán esélye sincs egy jó kávét inni a város szívében. Megpróbáltunk utánajárni, vajon minek tudható be a kávézók késői ébredése.

hirdetés

A gyanútlan pécsi lakos vagy turista jobb, ha nem akar reggel 9 előtt kávét fogyasztani, jó eséllyel ugyanis nem fog sikerrel járni. Egy ideje még voltak helyek, ahol szolgáltak kávéval emberi időben, de egyre később nyitnak a kávézók, mi meg egyre inkább kávé nélkül maradunk reggel.

kávé, reggel, reggeli

A belvárosi kávézók közül az egyetlen hely, ami korán nyit, az a Pécsi Kávé. Ők reggel 7 órától várják a kómájukból ébredezőket, ennek kifejezetten örülünk, hiszen ez lenne az ideális idő kávézásra. Megkérdeztük őket is személyesen, hogy miért tették le a voksukat a korai nyitás mellett, erre ők csak annyit reagáltak: megéri! Úgy tűnik ezt a véleményt nem osztják mások, a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a többi kávézónak egyáltalán nem éri meg korán nyitni.

A Pécsi Kávén kívül tavaly még a Filter üzemelt gőzerővel 8-tól, de később már csak 9-től, aztán 10-től nyitott ki. A minap pedig már hiába toporgunk a Filter bejáratánál a Színház téren, nagy bánatunkra végleg becsukta kapuit a kávézó. Eddig megnyugvást nyújtott a franchise hálózatban működő Frei Kávézó a 8 órai kezdéssel, de a hetekben ezt az apró örömünket is elvették, és hétfőn és pénteken már csak 9-kor nyitnak.

pécsi kávé1

A nem kifejezetten a kávéjáról elhíresült Nappali szintén 9-kor nyit, már csak a mellette nyíló, szintén a nappalis csapat által létrehozandó reggeliző bisztró az egyetlen reménységünk a jófajta korai kávéra. Bár a Made in Pécs Café még meg sem nyitott, de azt már kiírták, hogy 9-től lehet csak beugrani hozzájuk egy lattéra. Ők megkeresésünkre azt a választ adták, hogy “a reggel 9 órás nyitásnak nincs különösebb oka, az üzemeltetők döntöttek így, bár a Made in Pécs Cafénak igazából még nincs véglegesített nyitvatartási ideje”. Nagyon reméltük, hogy ez nincs kőbe vésve, nagy csalódás lenne, ha ők is csak ilyen később kezdenék a reggelt, vagyis inkább már a délelőttöt.

Az Eozin és a Blöff kávézó is hasonlóan későn kelő. Egy szó mint száz, úgy tűnik, a belváros menthetetlenül később ébred, így a korai dolgozóknak lesz nehéz helyzete, ha a jól megszokott feketével könnyítenének a napi kezdésen.

Ön mikor inna kávét a belvárosban?

Eredmények

Loading ... Loading ...