Újabb helyek nyílnak a belvárosban!

Folytatódik a nagy gasztrobumm, sorra nyílnak új helyek Pécs belvárosában. Nemrég megjelent cikkünkben bemutattunk már új üzleteket, de meglepődve konstatáltuk, hogy itt nem ér véget a nyitási sorozat. Jön még a fagyival töltött kürtőskalács, kolbászozó és rétesező is. 

hirdetés

The Soft

A The Soft nevű, májusban nyíló helyen valami igazán fantasztikus történhet velünk, mégpedig, hogy kürtőskalácsba töltött fagylalttal kényeztethetjük magunkat. Igen, jól olvasták! A Széchenyi tér 2. alatt olyan üzlet nyílik, ami még minket is meglepett. A mennyei édességet hat ízben lehet majd kapni, lesz juharszirupos fahéjas, belülről áfonya lekvárral megkent kalács fagyival és erdei gyümölcsöntettel, de lesz a gyerekek kedvence is: nutellával megkent kalács, rajta hatalmas adag fagyi, apró színes cukorkákkal, erdei gyümölcs toppinggal, és pillecukorral teli nyárssal megtűzve. Annyi biztos, hogy mi már nagyon várjuk.

belváros, hl01

Tempus bár

Várady Antal utca 8. alatt nyílik a Tempus étterem. Az új helyen déltől menüzhetünk, 15 órától napi különleges ajánlattal találkozhat a betérő vendég, este pedig hangulatos vacsorát költhet el. Lesz lazactól elkezdve különleges mexikói fogásokon át a kínai ételekig mindenféle nemzetközi egytálétel. Egyelőre a konyhai előkészületek zajlanak, de a kirakat alapján áprilisban megnyitja kapuit az étterem.

DSC_0486

Bazár

A Művész Presszó és a Balkán Bisztró szerelemgyerekeként népszerű Egylet számára új fejezet kezdődik. A sörökért felelős társaság márciusban elköltözött a Ferencesek utcájából, átadva a stafétát a Balkán Bisztrónak és egy kicsit más profillal folytatja útját a Széchenyi tér 17. alatt. A fő irányvonal továbbra is a kézműves sör lesz, mellé azonban ételek is társulnak majd – izgalmas, a sörökhöz tökéletesen passzoló kolbászokat fogyaszthat majd a nagyérdemű. Stílusában a tulajdonosok próbálják majd megidézni a 19. századi polgári Pécs hangulatát, de modern elemekkel ötvözve. A tervek szerint jó idő esetén a Nick-udvarba is kerülnek majd bútorok, így sörözés közben a belső udvar meghitt hangulatát is élvezhetjük. A Facebook-oldalukat elnézve hamarosan nyitnak!

belváros, hely, új, pécs, nyitás

Balkán Bisztró és Kisbalkán

A Balkán Bisztró maradt a rég megszokott helyén a Ferencesek utcájában, új arculattal, faszénparázs felett grillezett balkáni ételekkel, szlovén csapolt sörökkel és borkínálattal is találkozhatunk. A Kisbalkán is ideköltözött a Zsolnay-negyedből, a profil maradt, kézműves pörkölt kávét, reggel pedig frissen sült péksüteményeket kóstolhatunk.

balkan

 

LYR Speciality Coffe and Food

Mint már megírtuk, feltehetően áprilisban nyit a Ferencesek utcája 4. alatt egy kávékülönlegességeket és ételeket kínáló üzlet, a LYR Speciality Coffe and Food. Az újhullámos (speciality) kávékat áruló üzletben reggelizni és ebédelni is tudunk majd, az ételek alapanyagait pedig nagy részben környékbeli őstermelőktől fogják beszerezni. Nem titkolt szándékuk, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és a helybéli termelőkre. A kirakaton nyomon követhetjük, hogy a tulajdonosok a felújítás mely fázisában tartanak – így biztosan nem maradunk le a nyitásról.

DSC_0488

Mennyei Rétes

A Kolozsvár utca 22. alatt nyílik várhatóan április közepén a Mennyei Rétes, ahol – nem vicceltek – tényleg mennyei rétest kóstolhatunk majd. A kézműves remeket készítő cég több mint egy évtizede nyújtja a rétest, és lát el borászatokat, vendéglőket, áprilistól pedig már a pécsi lakosságot is. A sütemény kézzel húzott, hagyományos technikával készül, és modernebb ízkombinációkkal társul majd.

Amiket még nagyon várunk

Nemrég megnyílt a DRK üzlet a Széchenyi téren és a Király utcában a 19 bar&shop. Ahogy már korábban megírtuk, a napokban nyitott a főutcán a The WaffelKing, és április elején fog a Levendula Kézműves Fagylaltozó. Ezeken kívül pedig a Nana bistro&barban is nyílik egy fagyizó rész a nyárra. Pécs főutcájában cirkálva megfigyelhetjük, hogy a Massimo és a Pécsi Borháló helyén is készülődik valami, és a Nappali melletti helyiségben is felgyorsultak a munkálatok.