Pécsen még a whopper is finomabb?

Hétfőn nyitotta meg kapuit Uránvárosban a második pécsi Burger King. A rendezett területen gyerekjátszó, nagy parkoló, kényelmes kültéri és beltéri asztalok várják a burgerezni vágyókat. Bár elvileg másutt is ugyanaz a kínálat, azért mi megpróbáltuk jó és rossz előítéleteinktől megszabadulva letesztelni az új helyet, és összehasonlítottuk a valóságot az elvárásokkal. 

hirdetés

Első tesztelő: Chicken Big King, közepes krumpli, KitKat King Fusion 

Pécs új Burger Kingjének nyitónapján én egy Big Chicken King szendvicset ettem, ami nagyjából úgy festett, mint egy Big Mac, csak csirkehúspogácsával. A markáns, ugyanakkor megmagyarázhatatlan ízű spéci szósz viszont jelen esetben jól eláztatta azt a pár darab friss zöldséget, amik amúgy fel tudták volna dobni a fogást természetes ízükkel. A csirkepogácsának olyan íze volt, mint minden ilyen csirkepogácsának. Nosztalgikus íz ez, főzelékek mellé járt ilyen mirelit csibefasírt az oviban. A zsömle omlósabb a kelleténél, a végén morzsákká hullott szét a kezemben.

A menühöz kaptam még sült krumplit, mellé kólát kértem, amit a pult mellett tölthet ki magának az ember. Desszertnek egy KitKat darabokkal ízesített fagyit kértem, aminél édesebb dolgot nem mostanában ettem. Gyorsan megolvadt és megmelegedett, amitől még édesebbnek érződött. Az a baj egyébként, hogy finom, eteti magát, és igen nagy akaraterő szükséges ahhoz, hogy ne akarjuk megenni az egészet.

Második tesztelő: Whopper, közepes krumpli, brownie

A Whopper fantázianevű burger igazán ismerős ízélményt adott, a paradicsom frissen roppanó, a jól átsült marhahúspogácsa ízvilágát tökéletesen ellenpontozta a szósz. A sült krumplit egyébként is nagyon szeretem, kellően forrón és sósan kaptuk kézhez. Bár elsőre a brownieról nem tudtam volna megállapítani, hogy mi ez, hiszen egy kis pohárkában kaptam meg, fagyival a tetején. Csak akkor derült ki számomra, hogy mivel van dolgom, amikor belefúrtam a kanalam, éreztem, hogy a forró brownie a pohár alján van, a fagyi a felső réteg. Ha nem hűlt volna teljesen ki, mire a desszerthez érek, még ízlett is volna, de sajnos folyós és langyos lett az egész alig 10 perc alatt.

Ha azonnal neki tudtam volna állni egyszerre mind a három fogásnak, akkor valószínűleg máshogy tapasztalom az ízeket – a sült krumpli és a fagyi is, kissé kihűlt állapotában már teljesen más ízélményt nyújtott.

Harmadik tesztelő: Angus Chili Burger, Brownie

A manapság nagyon népszerű skót Angus marhahús pogácsa volt a burgeremben sajttal és chili szósszal. Ízletesnek találtam a húst, de nem éreztem rajta semmi különöset, ami indokolta volna az 1800 forintos egységárat. A zsemle kicsit szivacsos volt, a szendvics kissé tartalmatlan egy szelet sajttal és csípős szósszal, a zöldség és a saláta nekem hiányzott belőle.

A Brownie elég jó volt, kár, hogy mire végeztem a  burgerrel, teljesen elárasztotta a tetejére nyomott tejfagyi.

 

 • A. Zimmer

  Az időutazó kóstolók igencsak jól dolgoznak.
  Na mennyit fizetett a Burger King?

 • A. Zimmer

  Ne kötekedj! Ez most a reklám helye. 🙂

 • Bergovecz Győző (Bergo)

  Persze itt finomabb a whopper, szebben repülnek a madarak, kerekebb a hold az égen, nem repülnek be a lakásba a büdösbencék és még a nyugdíjasok sem húzzák előtted a banyatankot. Na hagyjuk már a hülyeséget.

 • Mészöly László

  Kedden nyitja meg kapuit Uránvárosban a második pécsi Burger King! Nem hétfőn.