Pécsi séf jutott be a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe!

Beküldött pályamunkája alapján válogatták be a pécsi Várnai Pétert a Bocuse d’Or magyar selejtezőjébe. A séf különleges receptje alapján érdemelte ki, hogy a legjobbak közé válogassa őt a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. 

hirdetés

Minden olyan huszonegy évnél idősebb magyar pályázhatott a Bocuse d’Or szakácsolimpiára, aki érezte magában az elhivatottságot erre a presztízsértékű megmérettetésre. A verseny első rostája egy pályázat volt, amire egy recepttel lehetett nevezni megadott “téma” alapján. A pályamunkákat augusztus végéig küldhették be, a megadott alapanyagok a kacsa és kacsamáj, valamint a káposzta és alma volt.

A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri – Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László és Lutz Lajos – Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így alkotóik élőben is bemutathatják tehetségüket.

A pécsi Várnai Péter az alábbi finomsággal jutott be az selejtezőbe: kapribogyós narancsos kacsa kecskesajtos kacsamáj gombóccal, káposztás rétessel, savanyított sült paradicsommal, meggyboros céklás almával, rókagomba krémmel és kacsa pecsenyelével.

– Régóta szerettem volna elindulni ezen a versenyen, ám eddig sosem válogattak be. Számomra már az is hatalmas siker, hogy a selejtezőn ott lehetek – árulta el lapunknak a pécsi séf. Várnai Péter korábban a Corso Hotelben dolgozott, jelenleg azonban Németországban szakács, de úgy tervezi, hogy a verseny előtti utolsó hetet itthon tölti, így a pécsi hotelben történik majd az étel „finomhangolása”.

A verseny második fordulóján, vagyis a december 3-i selejtezőn egy másik ételt kell elkészíteniük a séfeknek, melynek alapanyagait a Magyar Bocuse d’Or Akadémia október harmadikán tesz közzé honlapján.

A magyar selejtezőn tíz magyar séfnek élőben kell majd elkészítenie a kitalált ételkölteményt megadott időn belül. A selejtezőben nyújtott teljesítményük alapján hat séf juthat tovább a magyarországi döntőbe, amit jövő februárban rendeznek. Az európai döntőt június 11-12. tartják meg, reméljük, pécsi résztvevővel.

Várnai Péter számos pécsi étteremben megfordult szakácsként vagy konyhafőnökként, így a Kalamáris Vendéglőben, az Aranykacsa Étteremben, a Pezsgőház Étteremben és a Corso Hotelben található Corso étteremben is.