Újabb belvárosi helyek nyílnak!

Sok vendéglátóegység, üzlet nyit meg tavasz elején – a Király utcában, a Széchenyi téren és a Ferencesek utcájában lépten-nyomon „Hamarosan nyitunk!” feliratokba ütközik az ember. Nyílik waffelező, fagyizó, sörbár és ruhabolt is, összeszedtük a legfontosabbakat.

hirdetés

Nemrég írtunk egy összeállítást Pécs legújabb helyeiről: megnyílt a Király utcában a Nana bistro & bar, Corso bistro, a Dubai keleti bolt, a Made in Pécs Café, de a sornak még nincs vége! Újabb és újabb vállalkozások nyitnak üzletet a belváros szívében. Körbejártunk, hogy bemutathassuk a legérdekesebb helyeket.

WaffelKing

A Király utca elején nyílik a WaffelKing, ahol autentikus waffeleket kóstolhatunk az ígéretek szerint. A tészta egyenesen Belgiumból érkezik majd, feltétként választhatunk juharszirupot, gumicukrot és gyümölcsöket is. A tulajdonosok ügyelnek arra, hogy előnyben részesítsék a helyi termelők termékeit. Az itallapon lesznek forró csokoládék és különböző gyümölcslevek is.

A belső tér lassan végleges formát ölt, a március első hetére tervezett nyitás előtt most még bekukucskálni sem tudtunk. Legyen minden meglepetés!

ujhelyek1


Pécsi Levendula Kézműves Fagylaltozó

A franchise-rendszerben nyitó Levendulában nyáron több mint százféle fagylaltból válogathatunk. A különleges fagyik mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag minőségi alapanyagokból készülnek kézzel. A pécsi üzlet nagy figyelmet fordít majd a különleges étrendet követők számára is. Minden üzletben megtalálhatók a cukormentes, vegán, glutén-, tojás- és tejmentes fagylaltok, édességek is.

ujhelyek


Bazár

A Művész Presszó és a Balkán Bisztró szerelemgyerekeként népszerű Egylet számára új fejezet kezdődik. A sörökért felelős társaság március, április magasában elköltözik a Ferencesek utcájából, átadva a stafétát a Balkán Bisztrónak és egy kicsit más profillal folytatja útját a Széchenyi tér 17. szám alatt. A fő irányvonal továbbra is a kézműves sör lesz, mellé azonban ételek is társulnak majd – izgalmas, a sörökhöz tökéletesen passzoló kolbászokat fogyaszthat majd a nagyérdemű. Stílusában a tulajdonosok próbálják majd megidézni a 19. századi polgári Pécs hangulatát, modern elemekkel ötvözve. A tervek szerint jó idő esetén a Nick-udvarba is kerülnek majd bútorok, így sörözés közben a belső udvar meghitt hangulatát is élvezhetjük.

ujhelyek2


Futureal

A Ferencesek utcája 13. szám alatt egy exkluzív, franchise női ruhabolt nyílik, a Futureal. Vásárolhatunk ruhákat, kiegészítőket, táskákat, ékszereket, mindezt a sportosan elegáns stílus jegyében. Egészen az oversized mérettől a feszülős koktélruhákig mindenféle fazont megtalálunk majd, így a célközönség is igen széles lesz: a tinédzserektől a 60 éves hölgyekig bárki betérhet. A belső tér a mostanában igen divatos minimál stílust követve épül meg, fekete, fehér, szürke színeket előnyben részesítve.

A kizárólag sajátmárkás ruhabolt egyébként egy-két héten belül nyithat, az idulás napján hosszabbított nyitvatartással, a Pécsi Kávé kávékülönlegességeivel és süteményekkel várja a látogatókat.

belváros, hely, új, pécs, nyitás


LYR Speciality Coffe and Food

Feltehetően márciusban nyit a Ferencesek utcája 4. alatt egy kávékülönlegességeket és ételeket kínáló üzlet, a LYR Speciality Coffe and Food. Az újhullámos (speciality) kávékat áruló üzletben reggelizni és ebédelni is tudunk majd, az ételek alapanyagait pedig nagy részben környékbeli őstermelőktől fogják beszerezni. Nem titkolt szándékuk, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és a helybéli termelőkre. A kirakaton nyomon követhetjük, hogy a tulajdonosok a felújítás mely fázisában tartanak – így biztosan nem maradunk le a nyitásról.

belváros, hely, új, pécs, nyitás


Downtown

A napokban nyíló Downtown bár a Ferencesek utcája 5. szám alatt várja majd a poharazni vágyó pécsieket. A nyitás február 17-én 18 órakor lesz, és akciókkal várják az érdeklődőket. Egyelőre nem sok mindent árultak el a szervezők a helyről, de a nyitónapon mindenre fény derül.

belváros, hely, új, pécs, nyitás

Amit még várunk:

A Nappali mellett nyíló reggeliző, kávézó megnyitását már nagyon várjuk. A hely kirakatát el is takarták, hogy az utolsó simítások előtt ne lássa senki a belső teret. Nemrég nyílt a 19 bar & shop a Király utca 19.-ben, ahol szuper prémium alkoholos italokat fogyaszthatunk.

Ha tud még új üzlet nyitásáról, akkor írja meg nekünk hozzászólásban!