A vadhúst népszerűsítették egy pécsi iskolában

Összefogott az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete és a Baranya Megyei Önkormányzat, hogy a vadhúsfogyasztást népszerűsítsék a pécsi diákok körében. A környék szakácsai, vadászai által is támogatott programban a gyárvárosi iskolások vettek részt, akik ebédre vadból készült levest, pörköltet és spagettit kaptak.

Amíg Svédországban évente 2 kilogramm vadhús jut egy főre, addig Magyarországon sokan még meg sem kóstolják a vadételeket.

A levesbe is vadhús került

– Az éttermekben egyáltalán nem rendelnek a gyermekek számára vadhúst, sőt azt tapasztaljuk, hogy a szülők körében is csak azok, akik olyan már korábban is kóstolták – mondta Kovács Gábor, a Tenkes Csárda tulajdonosa.

Éppen ezért az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezete és a Baranya Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a legkisebbekkel is meg szeretnék ismertetni a vadból készült ételek ízét Pécsett. A Gyárvárosban található Pécsi Sziebert Róbert Általános Iskolában ezért kedden ebédre vaddisznó húsos spagettit kaptak a gyerekek.

Összefogtak a vadhús népszerűsítése érdekében

– Szeretnénk azt, hogy a jóízű baranyai vadhúsokat minél több ember fogyassza, ezért szerettük volna megszólítani a gyerekeket is, akiknek többsége egyáltalán nem evett még vadat – mondta Madaras Zoltán a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ételekhez való húst a vadászok Baranya megyéből hozták a gyerekeknek.

Hazánk vadállománya világhírű, viszont a vadhús fogyasztás terén Európa legvégén kullogunk. Éves szinten alig fél kilogrammnyi vadételt esznek a magyarok – mondta Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara baranyai elnöke.

A megyei önkormányzat célja, hogy a vadhús népszerűsítését tovább folytassa a gyerekek körében, akik által talán a szülők is nagyobb hangsúlyt fektetnek a vadételek fogyasztására.

hirdetés
Hirdetés