Gyerekszáj: valami finomat, semmit, olyat, amit a múltkor is ettem…

Ismerős szövegek? Akkor valószínűleg te is voltál már kisgyerekkel étteremben. Összegyűjtöttünk néhány aranyköpést pécsi szülőktől, miket kértek már porontyaik egy-egy ilyen alkalommal.

Erika lánya nem könnyű eset: Pécs több patinás éttermének látogatását napolták el miatta szülei, de ki kellett már jönniük más város legmenőbb egységéből is, mert nem akadt fogára való falat. Ja, és persze a panír milyensége sem mindegy, zöldség se lehet a tányéron, igazi paradicsomból lasagne és bolognai se jöhet szóba. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy lehetetlen követni a változásokat, amik az ízlésében bekövetkeznek, ugye?

hirdetés

Bernadett két igazán válogatós kislány édesanyja. Náluk sem telik el étteremlátogatás valamilyen kaland nélkül. Ha a lányokkal végigböngészték az étlapot néhányszor, azok pedig mindenre fölhúzták az orrukat, jöhetett is a jó öreg rántott hús sült krumplival.

Johanna negyedikes kisfia a nyáron táborozni volt, az anyuka egy tanárnőtől hallotta vissza kedvenc történetét. – A fiamékat elvitték egy, a táboron kívül található strandbüfébe ebédelni. Ott a gyermekem kért két palacsintát helyben fogyasztásra, és hármat elvitelre. Mikor a tanárnő rákérdezett az elviteles ételre, azt mondta, hogy ez olyan, mint a rendszerváltás előtt: ha eljutott valahová az ember, akkor mindent vitt magával haza, amit tudott. Ezzel magyarázta, hogy a strandos palacsintát magával vitte „haza”, a táborba – mesélte.

Zsuzsanna gyermekével rendszeresen meggyűlik a pincérek baja, főleg mióta a kislány eldöntötte, hogy vegetáriánus lesz. Természetesen ennek ellenére nem eszik meg minden zöldséget sem, a brokkoli és a kel például ősellenségnek számítanak. Így jobb esetben más zöldségféle mellett döntenek a vendéglátóhelyeken, de legtöbbször a szokásos rántott sajt kerül a tányérra, persze csakis trappistából.

– A fiúnk egy darabig csak fehér kenyeret és hasábburgonyát volt hajlandó magához venni. Bármi mással próbálkoztunk, sírás lett a vége. Az étel pedig a padlón, az ablakon, a szemközti asztalon kötött ki, éppen hová lődözte el a gyerek felháborodva – mesélte lapunknak Bernadett.

Nagy kedvencnek számít Szilvia sztorija is, akinek porontya nem eszik meg semmit, amiben „fehér pöttyök” vannak, mint például a tejfölös csirkepaprikást. Emellett a pörköltet is le kell neki szűrni, nehogy darabokat találjon benne, sőt a tányéron sem mindegy, hogyan helyezkednek el az éppen aktuális étkezés elemei.

Nektek milyen vicces történet jut eszetekbe? 

hirdetés

Hirdetés