Ha drága, még nem biztos, hogy jó is egy pécsi magánszállás

Szétnéztünk az Airbnb-n, a legdrágább pécsi magánszállásokat kutatva. Arra jutottunk, hogy ami Pécsett drágának számít, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó is.

Az Airbnb-re, azaz a legnépszerűbb internetes magánszállás-kiadó oldalra a pécsiek is nagyon lelkesen töltik fel kiadó lakásaikat, üresen álló második- vagy épp sokadik kérójukat. Az oldalon több mint 200 pécsi szálláshely található, melyek között akad lerúgott panelszoba, sima mezei tiszta és rendezett átlaglakás nevetségesen olcsón, vagy épp abszolút középárasan. Persze, akadnak az Airbnb-n pécsi luxuslakások is, melyekről korábban írtunk már.

A luxusvonalon elindulva most a legdrágább pécsi szállásokat kerestük az oldalon, és érdekes módon találtunk pár olyan kifejezetten drága helyet, amelyek azért távol állnak a kacsalábon forgó kastélyoktól. Érdemes tudni, hogy Pécsett átlagosan, egy éjszakára egy Airbnb-n található nem alsó kategóriás szállás nagyjából 6-8 ezer forintba kerül. Azok a szállások, melyeket bemutatunk, kifejezetten külföldi turistáknak szólnak, hiszen ha szétnézünk az – egyébként olcsóságáról is híres – oldalon, Marokkóban, az Egyesült Államokban, Portugáliában is találhatunk ekkora összegekért szálláshelyeket, méghozzá nem is rosszakat.

Jacuzzi a Mecsekoldalban, vagy a belváros?

Sok mindent nem tudni a Cella Septichora közelében található 3 szobás, kertes-teraszos lakásról. Semmi gond vele, tisztességesen fest az alapján a pár fotó alapján, amit megosztott hirdetője, viszont több mint 30 ezer forintos éjszakánkénti árért nem biztos, hogy megéri, már ha azt vesszük, hogy némileg kevesebbért, „mindössze” 27 ezer forintért egy olyan pécsi wellness-szállást is foglalhatunk magunknak, ahol saját szaunánk és jacuzzink is lehet.

Mondjuk ez „csak” egy stúdiószoba a Mecsekoldalban.

Amiért nem kapkodhatnak a turisták

Szintén 30 ezer forintos napi áron kínálnak kiadó lakást a Jókai utcában, szép kilátással, tisztességesen felszerelve, három szobával (akár 8 személynek), de semmi extrával:

A belvárosban akadnak ennél jóval olcsóbb, hasonló felszereltségű szállások, de persze drágábbak is. Mint például a következő lakás, mely a Kodály Zoltán utca környékén található.

A hirdető nem vitte túlzásba az egyszobás lakás leírását, mindössze annyit biggyesztett az oldalra angolul, hogy „remek helyszín, szép kilátás”, ami bizonyára így is van, de azért pár fotót úgy megnéznék a kégliről, mert jelenleg csak egy kevésbé vonzó fürdőszobát osztott meg a néppel a lakás lelkes hirdetője. És mindezt mennyiért? Potom 120 ezer forintért éjszakánként! Ha lehet egy tippünk: nem biztos, hogy kapkodnak érte a turisták.

Nagy az önbizalom

Hatalmas önbizalma lehet annak a kertvárosi lakáshirdetőnek, aki egyszobás lakását közel 28 ezer forintos éjszakánkénti áron adná ki.

És nem, közel sem valamiféle luxuspanelről van szó, nem egy belvárosi polgári lakásról. Apropó belváros, nem teljesen értjük, hogy a hirdetés részletes leírásában miért belvárosi lakásról ír a hirdető, miközben a hirdetés címében ott virít a Melinda utcai cím.

Van, amiért talán megéri

Közel 25 ezer forint egy hatalmas, 75 négyzetméteres Városház közben található lakásért éjszakánként?

Megfontolandó, hiszen a tágas szoba nem is nagyon lehetne „belvárosibb”. A bulizó külföldi turisták biztos, hogy gyakran lecsapnak rá.

Hirdetés