Háromszáz bringás februárban a Balaton körül

Tizenhárom szakmai szervezet írt alá egy együttműködési megállapodást a Balaton kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséről. Ezt megünnepelendő háromszáz bringás kelt útra Balatonfüreden, hogy megtegyék a „kis kört”: Füred – Tihany – Zamárdi – Siófok – Balatonaliga – Balatonkenese – Balatonalmádi – Alsóörs – Füred. A hírről a turizmus.com számolt be.

hirdetés
Uránia Mozi

Nyolcvan kilométeres távot tettek meg a kerékpárosok a Balaton keleti medencéjének megkerülésével a napokban. Háromszáznál sokkal többen jelentkeztek, ám a Tihany–Szántód komphajó befogadóképessége miatt korlátozták a létszámot a szervezők.

Az évnek ilyen korai szakaszában még soha nem zajlott le kerékpáros esemény, ezt most hagyományteremtő szándékkal indították el és a Balatoni Bringafarsang névre keresztelték. Harangvölgyi András szervező szerint ezzel is demonstrálták, hogy a Balaton bizony egy 365 napos desztináció.

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Princzinger Péter elmondta: „Ez az esemény nagyjából ezer vendégéjszakát jelentett Balatonfürednek egy februári hétvégén, ami átlagos költéssel kalkulálva mintegy 15 millió forint bevételt eredményezett a turisztikai szolgáltatóknál”.

Az eseményen főleg a rutinos hobbikerékpárosok és a szabadidős biciklisták vettek részt. Reggel kilenc órakor mínusz hét fokos hidegben indultak, napközben plusz egy fok volt a maximum. A szervezők gondoskodtak a bringásokról: nagyjából 15 kilométerenként frissítővel várták őket egy melegedő állomásnál.

Kiemelt kép forrása: turizmus.hu

Hirdetés