Így tehetsz többet: legyél az egyetemed véradója!

Mutatjuk a következő heti (február 27. – március 3.) pécsi véradási alkalmakat és a felsőoktatási véradóverseny részleteit.

hirdetés
Uránia Mozi

Állandó véradási lehetőség:
Pécsi Regionális Vérellátó Központ (Pacsirta u. 3.)
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

Megközelíthető a 30, 30Y, 103, 55 járatokkal. Véradóknak ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az intézmény udvarában.

Véradási időpontok: hétfő, csütörtök: 8.00–17.00; kedd, szerda, péntek: 8.00–15.00

Tegyél többet, légy véradó, legyél az egyetemed véradója!

Ezzel a felhívással indult újra az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt felsőoktatási véradóversenye, melynek célja a fiatalok megszólítása és számuk növelése. Véradáskor jelezni kell, hogy melyik intézmény diákjaiként jelentkeznek, így az egyetemetekhez regisztrálják őket, ezzel pedig hozzájárulnak az iskolájuk véradóversenyben való sikeres eredményéhez.

A nyertes intézményt novemberben a Magyar Véradók Napi ünnepség keretében hirdetik ki.

Az nyer, aki a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb tanulót mozgósítja véradásra.

A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti. A vérkészlet egyensúlyát egyre nehezebb fenntartani, ugyanakkor a kórházi felhasználási igények is folyamatosan emelkednek. Aki teheti, segítsen! Az intézetek nyitva vannak, a véradások helyszínei biztonságosak, ügyelnek mindenki egészségére.

Megfelelő körülmények között tárolva a vörösvérsejt 35 napig, a trombocita 5 napig, míg a plazmakészítmény 2 évig használható fel, ezért különösen fontos a véradások folyamatossága. A vér pedig kizárólag véradással pótolható, biztosítható. Véradáshoz ne felejtsük otthon a személyazonosító igazolványt, lakcím- és tb-kártyát.

További részletek: voroskereszt.hu; veradas.hu