Irodalmi pályázatot hirdet a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor

Mit jelent számodra a könyv és a könyvtár? Írd le! A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös pályázatot hirdet vers és novella kategóriában a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 10. születésnapja alkalmából, melyre várják a tehetséges, írói vénával megáldott jelentkezők műveit. 

hirdetés
Uránia Mozi

A remek pályázat apropója az, hogy tíz évvel ezelőtt költözött az épületbe a Csorba Győző Könyvtár és a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont, ennek kapcsán most olyan műveket várnak, melyek témája a könyv, a könyvtár és az olvasás.

Az irodalmi pályázatra olyan alkotók jelentkezhetnek, akik már elmúltak 16 évesek, egy szerző egy magyar nyelvű, korábban még nem közölt verssel és/vagy novellával nevezhet.

A novella maximum 10 ezer leütés terjedelmű lehet.

A pályaművet .doc kiterjesztésben a rendezveny@csgyk.hu e-mail-címre várják, a levélben tüntessük fel a vers/novella címét a szerző nevét (írói név) és elérhetőségeit.

A művek leadási határideje augusztus 31-e, a szerzőket az elbírálásról szeptember 20-ig értesítik.

A legjobb alkotások a szervezők tervei szerint a Jelenkor önálló mellékleteként jelennek majd meg, amelyből egy-egy tiszteletpéldányt kapnak a szerzők. A kötet várhatóan októberben jelenik meg.

A zsűri tagjai:

Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője

Szvoren Edina, József Attila- és Libri irodalmi díjas író

Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója

A legjobb alkotásokat mindkét kategóriában díjazzák:

  1. díj: 60 ezer forint
  2. díj: 50 ezer forint
  3. díj: 40 ezer forint

További információ: rendezveny@csgyk.hu; 72/501-690/28099, 28058

Hirdetés