Két hónap alatt megjárták a Holdat a PTE kerékpárosai

Mindössze két hónap kellett ahhoz, hogy a PTE “MOON BIKE 2020” projektje sikeresen záruljon, a kampányban részt vevő biciklisták lelkesen tekerve megtették a Hold-Föld távolságot. A kitűzött célt még túl is szárnyalták a kerékpárosok.

Június 26-án indult a pécsi egyetem nagyszabású akciója, ami a közös mozgásra, egészséges életmódra hívta fel a figyelmet. A cél a Föld-Hold távolság (384.400 kilométer) megtétele volt 80 nap alatt biciklivel, a világon bárki csatlakozhatott a kezdeményezéshez.

hirdetés

Több mint 600-an vettek részt a programban. Szeptember 13-ig összesen 937.531,72 kilométert tekertek le, úgyhogy az eredeti cél duplán teljesült, sőt ez a Föld négyszeres körbetekeréséhez is elég.

Az egész világon számos helyen csatlakoztak: a helyi hallgatókon túl, partnerek, öregdiákok, az egyik legrangosabb hazai kerékpárverseny, a Tour de Hongrie szervezője, a Vuelta Sportiroda, a Magyar Kerékpáros Klub, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Szabadidő Sport Szövetség, a Pannon Hőerőmű Zrt., a Veolia-csoport pécsi tagja is, de a svájci központú Union Cycliste Internationale elnöke, David Lappartient is üdvözölte a programot.

Külföldi egyetemek közül a denveri, orleans-i, a bécsi, az újvidéki, a zágrábi, a pulai, a kárpátaljai, a vukovari és a brno-i. Külföldön élő magyarok csoportjai Amerikából, Hollandiából, Dél-Tirolból, Erdélyből.

Hirdetés