Kilencedszer gyűltek össze Pécsett a gémerek, közel 500-an voltak!

Bizony, jövőre már tizedik jubileumát ünnepli Pécs egyik legnépszerűbb társasjátékos rendezvénye. A JátsszMa névre keresztelt társasjáték-kiállítás és -vásárt minden év novemberében megrendezik, idén körülbelül ötszázan vettek részt – kicsik és nagyok egyaránt – a kétnapos programon. Lehetett játszani, versenyezni, vásárolni, jókat beszélgetni, de még a 3D-nyomtatást is megismerhettük. 

A társasjátékozás abszolút reneszánszát éli, hihetetlenül színvonalas és izgalmas játékok tömkelege látott napvilágot az utóbbi néhány évben, melyek közül még azok is találhatnak kedvencet maguknak, akik egyébként nem rajonganak a játékokért. Sőt, ahogy arról korábban már beszámoltunk, Pécsett egyre több helyen szerveznek társasjáték-délutánt, méghozzá nem csak profi játékosoknak.

November 16-17. között rendezték meg az egész pontosan 9 éves múltra visszatekintő hagyományos programot, melynek fő célja a legújabb és legszuperebb társasjátékok megismertetése: családok, fiatalok és idősebbek, sőt nyugdíjasok is kíváncsiak voltak a társasokra, sokan mindkét nap órákat töltöttek el a Pécsi Kulturális Központban szervezett eseményen Marksz Levente szervező szerint.

– Minden évben nagy fejtörést okoz, mely játékokat próbálják ki az érdeklődők, de általában a kiadókkal együtt döntünk. Az asztaloknál segédkező játékmesterek visszajelzései szerint eddig jól sikerült választani, hiszen nagyon jó hangulat alakul ki általában – fejtette ki Marksz Levente. Hozzátette, mindig igyekeznek valami újdonsággal szolgálni, idén az egyre népszerűbb 3D-nyomtatás volt a meglepetés. Ebből következtethetünk rá, hogy jövőre a 10. jubileum alkalmából sem kell majd csalódnia a résztvevőknek.

Az eseményen lehetőség nyílott a játékvásárlásra is, azonban egyáltalán nem az árusításon volt a hangsúly, sokkal inkább a közösségi élményen és a társasok bemutatásán.

Szubjektív vélemény a cikk írójától
A rendezvény második napján vettem részt három barátommal; sajnos viszonylag későn értünk oda, így körülbelül 3 órát tudtunk csak a helyszínen tölteni. Ahhoz azonban ez a rövid látogatás is elég volt, hogy megtapasztaljuk az asztaloknál lévő jó hangulatot. Kipróbáltunk három, addig számomra ismeretlen játékot is, amikről egyébként a játékmestereknél lehetett érdeklődni. Sajnos a tombolasorsoláson nem nyertünk, de így is gazdagodott a háztartás egy társassal, amit a programon kedvezményesen tudtam megvenni.

Hirdetés