Országosan is kimagaslót nyújtottak a Kiribati Nyestkutyák. A fura nevű, de annál sokrétűbb pécsi kocsmakvízes csapat megnyerte az országos bajnokságot. Idén már most az élen járnak az országos tabellán. A csapatzászlajuk pedig a Kiribati Köztársaság nemzeti lobogója!

Összesen 48 csapat indult azon a Kocsmakvíz Bajnokságon, amit tavaly Budapesten rendeztek. A pécsi 8 fős csapat ranglista alapján került be a legjobbak közé.

– A Kiribati Nyestkutyáknak nagyon vegyes érdeklődési körrel és végzettséggel rendelkező tagjai vannak, szerintem ez is segített minket – mondta az egyik csapattag, Horváth Róbert.

Honnan a név?

Ez a zászló a Csendes-óceánon található, 33 korallszigetből álló Kiribati Köztársaság zászlaja!

A Kiribati Nyestkutyák elnevezés sem véletlen, ez is egy kvízhez köthető.

– Az egyik játék alkalmával az volt a kérdés, hogy melyik az a térség, amelyik eltűnhet 2030-ra, ezért már most más területeket vásárol magának. A megoldás a Csendes-óceáni Kiribati volt. Persze, mi nem tudtuk, de most legalább más is tudja – meséli nevetve Róbert.

Mi is az a kocsmakvíz?

Az Angliából először Budapestre behozott, majd onnan Pécsre is leszivárgó kocsmakvíz hamar kedvelt szórakozási forma lett. Most már heti szinten 200-250-en is játsszák az összetett kérdésekből és feladatokból álló kvízt Pécsett is.

– Ebben az a jó, hogy a huszonévestől kezdve az idősebbekig bárki beszállhat és közben  baráti társaságok alakulnak ki – mondja Horváth Róbert, az egyik pécsi kvíz vezetője.

A kocsmakvíz pedig azért kocsmakvíz, mert az etikai kódexben is le van fektetve, hogy a játékosoknak illik fogyasztani is a megadott helyen. A pubok ezért ingyen biztosítják a gyakran 50-60 fős társaságoknak a helyet.

Pécsett három helyen is játsszák 

Pécsett a Kvíz Night és a Kvíz Zóna országos játék, ami annyit jelent, hogy ugyanabban az időben, ugyanaz a kérdéssor megy le mindenhol szerte az országban. A jó válaszokért pedig pontok járnak. Persze Pécs nem lenne Pécs, ha nem lenne helyi szintű kocsmakvíze. Ilyen a Monday Quiz, vagy a Graphite Quiz, amit kéthetente rendeznek.

A csapatokhoz bármikor lehet csatlakozni vagy újakat létrehozni. A Kiribati Nyestkutyákról is lehet bővebben olvasni, hiszen a bajnok csapatnak már saját csoportja is van a közösségi oldalon.

hirdetés
Hirdetés