Május 14-től nyithat Görögország, fogadnák a turistákat is

Jó hírünk van azok számára, akik már alig várják, hogy külföldre utazhassanak. Vagyis pontosabban csak azoknak, akik addig megkapják a koronavírus elleni oltást. Ugyanis ez feltétele lesz a görögországi kiruccanásnak az Utazómajom.hu szerint

hirdetés
Uránia Mozi

Mint az oldalon írták, a Görög Turisztikai Minisztérium bejelentette, hogy készen állnak arra, hogy május 14-től ismét fogadja a nemzetközi turistákat.

Az országba azok a látogatók léphetnek majd be, akik megkapták a COVID-19 oltást (bár a turisztikai miniszter azt nem részletezte, hogy elfogadják-e az orosz és a kínai vakcinákat is), korábban átestek a víruson és rendelkeznek antitesttel, vagy pedig negatív koronavírus tesztet tudnak felmutatni a határon. A turistákat véletlenszerű tesztelésnek vetik majd alá. (Talán itt tudjuk majd hasznosítani a napokban postázni kezdett oltási igazolványokat, melyeknek eddig rejtély fedte a tényleges funkcióját?)

Görögországban jelenleg még komoly korlátozások vannak vannak érvényben. A helyiek a lakóhelyüket engedély nélkül csak két kilométeres körzetben hagyhatják el. Emellett tömeges oltásba kezdtek, így a miniszter úgy látja, hogy az intézkedések május közepére lehetővé teszik, hogy fokozatosan elinduljon a turizmus.

Kiemelt képünk illusztráció. 


Itt pedig egy korábbi beszámoló, nagyon idevágó témában: 

Nyaralás Görögországban, a koronavírus árnyékában

Hirdetés