Már nagyban tervezik utazásaikat a magyarok, roham indult a szállásokért

Napról napra nő a foglalások száma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján. A legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti lesz, de már elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám is, egyre több foglalást rögzítenek a szállásadók.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint a Magyar Turisztikusi Ügynökség (MTÜ) elemzéséből kiderül, folyamatosan emelkedik a foglalások száma húsvéthoz közeledve, de már a nyári előszezonra is készülnek a magyarok: májusra eddig 625 ezer vendégéjszakára regisztráltak, ez több mint 10 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor, és ez még csak a kezdet.

Áprilisra pedig 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel jelenleg az NTAK-ban, ennek harmada a tavaszi szünetre érkezett. Tavaly áprilisban egyébként összesen 304 ezer éjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken – olvasható az MTÜ honlapján.

Az utazási kedvhez emellett a SZÉP Kártya is hozzájárult, amelyre tavaly közel 20 százalékkal többet utaltak a munkaadók.

A tavalyi trendek alapján azt állapították meg a szakértők, hogy

felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a hazai úti célokat.

A szállás-, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, a vendégek biztonságos fogadására, ebben az MTÜ Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat – írják.

Az ügynökség – és bizonyára mindenki – bízik abban, hogy hamarosan újraindulhat a turizmus, ám a nyitás továbbra is az átoltottság függvénye – összegzi az MTÜ.