Mindig szükség van a vérre, segítsünk Pécsen is

Országszerte ötven helyszínen 1201-en mentek el vért adni kedden – mondta el Ohnsorge Éva, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője szerdán az M1 aktuális csatornán. Pécsen is nagyon várják a vért a betegek, ha tehetjük, segítsünk még a héten!

Ohnsorge Éve elmondta: a kórházaktól 615 egységre érkezett igény, ebből a legnagyobb, 12 egység vérre vonatkozó kérés a Debreceni Egyetem intenzív osztályán fekvő egyik beteg gyógyulását segítette.

Műtéti beavatkozás, endoszkópos vizsgálat, gyomor- és béltükrözés, valamint akupunktúrás kezelés után fél évig nem megengedett a véradás – hívta fel a figyelmet a véradásszervező. Hozzátette, hogy az állatharapást és kullancscsípést, valamint a smink- vagy egyéb tetoválás készítését követő félévben is tilos vért adni.

Pécsen itt és ekkor adhatunk vért

A héten, azaz május 24-ig 9-től 17 óráig várják az önzetlen véradókat a Pécsi Regionális Vérellátó Központban, segítsünk, ha tudunk!

Állandó véradási lehetőség:
Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

Véradási időpont:
Hétfő–péntek: 9.00–17.00

Külső véradási helyszín:
Vascular Plazmacentrum (Király u. 66.) május 24. 9.00–10.30

A pécsi és az országos véradóközpontokban arra kérnek mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és nem érintett véradási korlátozással, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.

Az állandó helyszínek nyitvatartásáról, valamint a külső véradások helyszínéről és időpontjáról az ovsz.hu és a voroskereszt.hu oldalon tájékozódhat.

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Forrás: MTI