Bízva a koronavírus-járvány enyhülésében, Mohács vezetése úgy döntött: megtartja a soron következő eseményt.

A Duna-parti város vezetése a busócsoportokkal egyeztetve határozta el, hogy a következő évi busójárásra február 24. és március 1. között kerüljön sor – olvasható Mohács honlapján.

Pávkovics Gábor polgármester megosztotta, bár a járványhelyzet miatt idén elmaradt a rendezvény, az előre meghirdetett programokat nem tarthatták „busójárás” címszó alatt, a népszokás ezúttal a korábban megszokott nagyságrendben, több mint 30 helyszínen 80 programmal elevenedik meg ismét.

A közleményben kiemelik, mivel a vendégforgalom már jóval meghaladta a város befogadóképességét, ezért a rendezvényeket és a tömeget igyekeznek még jobban széthúzni. Ebben szerepet kap az impozáns Selyemgyár Kulturális Negyed és annak udvara is.

Egy másik lehetséges változtatás a hatnapos forgatag talán leglátványosabb részét érintené: a busók vasárnapi felvonulását a belváros egy pontján megbontanák, és a várhatóan nagyjából 2000 fős menet három különböző útvonalon haladna tovább, így a nézők, érdeklődők is kényelmesebben csodálhatnák meg közelebbről is a lármás, színpompás sokadalmat – derül ki a beharangozóból.

A napjainkban több tízezer embert Mohácsra csábító busójárás izgalmas történetéről itt írtunk korábban.