Negyven éves lett a Teréz utcai bőrdíszmű!

40 év és legalább ennyi érv áll amellett, hogy aki egy szép kiegészítőre (táskára, pénztárcára vagy kulcstartóra) vágyik, miért a Teréz utcai Bőrdíszművet válassza. Manapság ritkaság számba megy egy olyan üzlet, ahol egy család akár három generációja is vásárolhatott.

hirdetés
Uránia Mozi

Negyven évvel ezelőtt nyitotta meg boltját idősebb Blázek Géza Pécsett és ehhez a város egyik legközpontibb fekvésű utcáját választotta. Döntését az elmúlt több évtized és az a rengeteg vásárló – legyen visszatérő vagy turista – igazolja, akik nem tudtak elmenni a kirakat előtt anélkül, hogy be nem néztek volna. Nem csak a tulajdonos neve, hanem az üzlet cégére, megjelenése is garancia az igényességre. Blázek Dóra édesapja nem csak bőrdíszmű-kereskedő volt, hanem gyártulajdonos is, így tökéletesen tisztában van azzal, hogy a keményárú és a női táskák nem egyszerűen csak termékek, ahogyan a neve is mutatja díszek, melyek a férfiak és nők megjelenésének ékességét adják. A figyelemfelkeltő fakazettás kirakatok rabul ejtik és a város emblematikus kis üzlete felé vezetik a vásárlót. Mert nincsen olyan pécsi lakos, aki ne ismerné, vagy ne ajánlaná tovább a Teréz utcai bőrdíszműboltot. Ennek pedig az az oka, hogy a kis üzlet hatalmas kincseket rejt, olyan kedves eladókat, akik segítőkészek, mosolygósak, és akiknek valóban a vásárló a legfontosabb.

Blázek Dóra számára egyértelmű volt, hogy édesapja után ő viszi tovább az üzletet, hiszen ahogyan fogalmaz, „beleszületett” ebbe a világba. Végigjárta a ranglétrát, ismerte a gyárban készülő termékeket, folyamatsort és mindig is szívvel-lélekkel csinálta azt, ami a mai napig is a legnagyobb örömet okozza számára: a vevőkkel foglalkozni. Figyel, beszélget, és ezek alapján kínálja a legjobb bőrdíszműves terméket, hiszen a minőségre mindig is nagy figyelmet fordított. „És ez nem pénz kérdése” – feleli Dóra. Minden árkategóriában színvonalas táskákat kínálnak.

Az elmúlt negyven év nemcsak büszkeséget jelent, hanem kihívást is, hiszen manapság nem könnyű feladat felvenni a versenyt a multikkal, szupermarketekkel. Ehhez Dóra és édesapja, Géza kellettek, akik tapasztalatukkal és vevőközpontúságukkal megmutatták, hogy nem lehetetlen küldetés fennmaradni. A jövő pedig a hagyomány tiszteletén túl megújulást is hoz magával, hiszen ahogyan a trendek is változnak, úgy a vásárlók igénye is. „Ez kiemelten fontos számunkra” – mondja Blázek Dóra a Teréz utcai bőrdíszmű tulajdonosa. „Negyven éve vagyunk itt és reményeim szerint a további negyvenben is itt leszünk, generációkon át” – folytatja.