Nincs pénz: a magyarok többsége ezért nem megy nyaralni

Az idei vakációnál már nem annyira a koronavírus-járvány lesz az akadály, sokkal inkább a pénzügyi lehetőségeken múlik a tervezés – írja a Profitline a K&H Bank felmérése alapján.

hirdetés
Uránia Mozi

Bár a pandémia nehéz két éve után egy kis fellendülés várható e téren, sokan mégis kénytelenek lemondani a hosszabb nyaralásról. A bank felmérése lelombozó képet fest a 30–59 évesek helyzetéről – osztotta meg a lap.

Mint kiderül az összefoglalóból, a középkorúak negyede számol külföldi nyaralással, az érintettek 42 százaléka (tízből négyen) tervez több mint 5 napos pihenést belföldön (ez a szám nagyjából megegyezik a tavalyival), és 26 százalék a külföldi utazást sem tartja kizártnak – ez némi emelkedést mutat 2021-hez képest.

Ám a többség nem készül hosszabb kiruccanásra, ők a pénzhiány miatt mondanak le az utazásról.

A kutatás szerint a legtöbben nem látják reálisnak a több mint 5 napos nyaralást: 58 százalék kénytelen nemet mondani a belföldi vakációra, a megkérdezettek háromnegyedénél a külföldi út sem kerülhet napirendre pénzhiány miatt.

Az is kiderült a felmérésből, hogy a válaszadók 32 százaléka azért nem megy nyaralni, mert az arra szánt megtakarítását másra költené, vagy nem biztos, hogy egyáltalán lenne ideje egy hosszabb útra – ezt szintén viszonylag sokan, a megkérdezettek 24 százaléka fogalmazta meg.