Öt új belvárosi hely, amit érdemes kipróbálnod télen!

Hónapról-hónapra formálódik a városkép, ezzel együtt folyamatosan nyitnak klassz új helyek Pécs szívében. Ez a téli időszakban sem lesz másként, ahogy tudjuk, több egység is nemsokára kinyitja kapuit. Csokorba szedtük őket, hogy olvasóink is meglátogathassák a legújabb üzleteket.

hirdetés

Rokusch

Az egyetemvárosiak örülhetnek, ugyanis nemsokára új kávézó nyit a Rókus-sétányon, mégpedig az újhullámos kávé forradalom jegyében.

– Célunk, hogy egy egyedülálló és minőségi kávéélményt adjunk vendégeinknek, és egy olyan találkozóhelyet teremtsünk az egyetemvárosban, ahová betérve mindenki remek kiszolgálást, terméket kaphat – mondja Hajdú Balázs szakmai- és üzletvezető.

Mint ahogy az üzletvezetőtől megtudtuk, a Rokusch Magyarország egyik legnevesebb pörkölője által összeállított kávékeverékéből fogja készíteni a kávékat, de lesz külföldi, kiemelkedő minőségű, állandóan frissülő import kávékínálat. A Rokusch környezettudatos megoldásokkal, és helyben készített süteményekkel és szendvicsekkel is próbál egyedülálló kávézó lenni.
Hol? 7624 Pécs, Rókus u. 7.


Wunderbar

A WunderBar a Király utca közepén, a néhai Belső kertben nyitotta meg kapuit pár hete. Palkó Gábor, az üzlet egyik tulajdonosa elmondja, hogy azzal a céllal nyitottak, hogy a Király utca színes forgatagában megbízható betérővé váljon azok számára, akik értékelik a príma kávékat, a kortárs design-t, az érdekes borokat-söröket, esetleg a ritka párlatokat vagy a remek grillezett szendvicseket.

– A belső tér és az udvar kialakítása során is végig szempont volt, hogy úgy teremtsünk otthonos, tágas és finoman részlet gazdag környezetet, hogy az mégis letisztult maradjon és szabad felületeivel teret engedjen a fiatal képzőművészek időszakos kiállításaihoz – mondja Palkó Gábor.

Vasárnap kivételével egyébként, minden nap 10:00-22:00-ig van nyitva a Wunderbar.
Hol? 7621, Pécs Király utca 20.


Flora Club

A Flora Club tulajdonosai egy modern, egyben klasszikus teázót álmodtak meg Pécs főutcáján. Mehmet Özkundakci, a Flora Club tulajdonosa úgy fogalmaz, hogy nagyon szeretik amit csinálnak, és teljes odaadással és szakértelemmel fogják fel a vendéglátást.

– Teázónkkal a pécsi és a külföldi diákokat szeretnénk megszólítani. Azt szeretnénk, ha látnák a helyiek, hogy nálunk nem csak teázni, de tanulni, találkozni is lehet a barátokkal, egyszóval a Flora egy közösségi tér is egyben – mondja Mehmet, majd hozzáteszi, hogy fő profiljuk a tea és a kávé, abból is a magasabb minőség.
Hol? 7621 Pécs, Király utca 8.


Shahrzad

A Shahrzadban tradicionális perzsa ételekkel, az iráni konyha ízeivel, finomságaival várják majd az érdeklődőket Pécsen. Jaber Jamshidiantól, az étterem perzsa származású tulajdonosától megtudtuk, hogy 2016 óta él Magyarországon, és mindig is szerette volna itt bemutatni, megmutatni hazája kultúráját, ezért is nyitotta meg tavaly nyáron Budapesten, az első Shahrzad éttermet.

Elmondja, a budapesti étterem tíz hónappal a nyitás után megkapta Magyar Konyha elismerését, hiszen a magazin a legjobb 10 budapesti, keleti konyhát képviselő étterem közé választotta az éttermet.

– A főváros után Pécsen nyíló étterem a téli nyitás után egyelőre csak a kiszállítására, házhozszállítására fókuszál, majd 2019 tavaszán megnyitja kapuit a pécsi nagyközönség számára is – teszi hozzá. A perzsák egyébként nagyon sok rizst fogyasztanak a húsételek mellé, – folytatja – érdemes tudni, hogy a legízletesebb rizsételeket az irániak készítik az egész világon. Az étkezés másik fő komponense a húsételek és a kebabok.
Hol? 7624 Pécs, Ferencesek utcája 8.


Design Patika Pop-up bolt

A Kortárs Ellátó Egyesület negyedik éve szervezi meg az ideiglenes karácsonyi pop-up boltját, ahol zömével pécsi kézművesek és dizájnerek portékáit lehet megvenni. Az Aszpik és a Design Patika közös szervezésében megvalósuló karácsonyi pop-up boltban ráadásul nem csak shoppingolni lehet majd, hanem az Ökováros-Ökorégió Alapítványnak köszönhetően minden héten nyitott műhely is lesz. Az újrahasznosítás, környezetvédelem és az ökotudatosság jegyében készíthetünk ezeken a workshopokon többek között nemezfigurákat, koszorút és mécsestartókat.

– Zömében tematikusabbak karácsonyi portékákat lehet vásárolni, de gasztró-vonal is erős, vannak lekvárok, csírák, mézek és még sok más, ízletes pécsi finomság – teszi hozzá Balogh Edina, a Kortárs Ellátó Egyesület elnöke.
Hol? 7621 Pécs, Király utca 3.