Palkonya bővíti programjait egy gasztronómiai különlegességgel

A tavalyi év újdonsága a Palkonya Hangja Fesztivál volt és idénre nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy új és régi rendezvényeikkel egész évre komoly lehetőséget nyújtsanak a kikapcsolódásra vágyóknak.

hirdetés

Tervezgetni sokan tudnak, a kitűzött célokat elérni már annál kevesebben. Ha pedig egy kis település hatalmasat mutat, érdemes odafigyelni. Palkonya háromszáz fős létszámához képest eddig is jelentős színfoltja volt a Baranya megyei turizmusnak, hiszen Nyitott pincék sorozatával országszerte híressé vált.

A 2019-es év első és egyben új eseménye a március 30-án zajló „A kenyér illata rendezvény”, mely már most nagy érdeklődésre tesz szert. Ez pedig témájának, a kenyérnek köszönhető, hiszen mindenki eszi és szereti. De hogyan is készül, illetve miért rontjuk el legtöbben, ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a különböző bemutatókon, workshopokon.

A kenyér finom, illatos, vidéki hangulatot áraszt és az egyik legfinomabb étel. A titok egyszerűségében rejlik, néhány alapanyag, melyekből csoda születik.

Ezt a különlegességet szeretnék a szervezők a látogatókkal megosztani „A kenyér illata” rendezvényükön, ahol pékek, malomtulajdonosok, fantasztikus helyszínek találkoznak, illetve adnak otthont a programnak. Minden érzékszerv örömtáncot lejt majd a finom illatoktól, a kenyerek roppanó hangjától, káprázatos formájuktól, színüktől, mesés puhaságuktól és lenyűgöző ízüktől.

Aki tudni szeretné, hogyan készülnek, mi a legfontosabb szempont a kovásznál, melyik lisztet válasszuk vagy, hogy mi magyarok is tudunk-e jó pizzát sütni, az látogassa meg Palkonyát!

Sztárvendégek Ormós Gabi, Mester Róbert és Szabadfi Szabolcs arról mesélnek majd, miért nem lehet ezt megunni, még napi 12-14 órában sem, hiszen ez nem munka, hanem szenvedély. Mesés kovászos, különleges kenyereikkel boldogságot sütnek ki kemencéjükben. Wolf András, séf pedig egy hatfogásos vacsorát készít „kovászos” jeligére, míg Bányai Diána mindent elmesél, amit a lisztről tudni érdemes. További résztvevők: Kovászlabor, Királypékség, Garat Malom, Hobbi pék, Orfűi Malmok.
A helyszíneket felsorolni is nehéz, mi azért kísérletet teszünk rá: Palkonyha, Panzió, Speiz; Parázs Vendégház, Hárságyi Pince, Vaj bisztro, Haraszti Pince, Németh és Német Pince, Termelői Piac.

Palkonya a finom kenyerekről, a látogatók pedig a jó hangulatról gondoskodhatnak, hiszen nem csak egy rendezvényről, hanem egy tavaszköszöntő gasztroünnepről van szó.

A rendezvénnyel elindul a „Palkonya nyitva” sorozat, amikor minden hónap második hétvégéjén a település vendéglátói, éttermei, pincéi szeretettel várják a látogatókat.