Zsolnay Fényfesztivál, POSzT és egyéb nagyszabású pécsi rendezvények: évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgatnak meg. A jó idő sem maradt el a nyári hónapokban – vendégekben gazdag hónapokat tudhatnak maguk mögött a szállodások.

Abszolút nyomot hagynak a pécsi nyári fesztiválok a szállodák vendégkönyvében – legalábbis ez derült ki körkérdésünkből a helyi hotelek körében. Jól sikerült az idei nyár is, és még mindig a külföldiek felé dől a mérleg nyelve.

Sárkány Péter, a Corso Hotel igazgatója szerint nincs okuk a panaszra.

– Körülbelül hasonló létszámmal jöttek vendégek, mint tavaly, nem volt különösebb változás. Minden olyan esemény, ami egész Pécset megmozgatja, befolyásolja a mi forgalmunkat is: ilyen volt idén a POSzT, a Zsolnay Fényfesztivál, a PEN.

Az igazgató elmondta, a Corsóban a külföldi szállóvendégek aránya olyan 60-65 százalék a magyarokhoz képest.

A Palatinus jobb nyarat tudhat maga mögött, mint tavaly

Danka András, a Hotel Danubius Zrt. pécsi szállodáinak vezetője úgy nyilatkozott, a Hotel Palatinusban a vendégforgalom egyértelműen pozitív irányba mozdult az előző évekhez képest.

– Kifejezetten jót tesznek a pécsi idegenforgalomnak, a szállodáknak a városi rendezvények: ilyen volt idén a POSzT, a Fényfesztivál, a Seven Hills filmfesztivál. De úgy érzem, még egy kis promotálással még többeket lehetne megszólítani.

A Palatinusban fele-fele arányban oszlanak meg a hazai és külföldi vendégek. Elsősorban németek-osztrákok érkeznek, de már egyre több spanyol, francia, amerikai, kínai, japán is megszáll a hotelben.

Turisták a Király utcában – sok külföldi nyugdíjas érkezik a nyáron

– A tavalyi és az idei nyár is hasonlóan jó volt, talán ebben az évben még egy pár százalékos növekedést is elkönyvelhetünk – nyilatkozta lapunknak Schneiderné Hauszmann Adél, az Adele Hotel vezetője.

Elmondása szerint, – akárcsak a Corsóban – a vendégek mintegy hatvan százaléka külföldi. Úgy vélekedett, az arány annak köszönhető, hogy a magyarok inkább hétvégékre jönnek, hétköznap több az idegen ajkúak száma.

– A hétvégi magyar fölényt többek között a pécsi rendezvények, fesztiválok indokolják, amik általában péntek-szombat-vasárnap zajlanak – tette hozzá az igazgató.

Kiemelt képünk a POSzT alatt készült.

Hirdetés