Utálod a hideget? Foglalj most nyaralást fillérekért!

Kiráz a hideg a gondolattól is, hogy záros határidőn belül jönnek a mínuszok? Van egy szívmelengető tippünk, amire nem gondoltál: nézegess most kora tavaszi nyaralásokat, amitől biztos jobb kedved lesz, ráadásul akár néhány ezer forintos külföldi utakat is kifoghatsz!

Ma már nem nézünk, mint borjú az új kapura, ha valaki azt meséli, hogy kifogott egy pár ezer forintos last minute repülőutat Brüsszelbe vagy Varsóba. Valahogy mégis úgy tűnik, hogy „születni kell” arra, hogy megtaláljuk ezeket a rendkívül csábító ajánlatokat, holott nem nagy ördöngösség, ha megtanuljuk hol, és mit kell nézni. Segítünk és mutatunk néhány utazást Pécsről Európa országaiba a januári, februári időszakra.

(A költségekbe nem számoltuk bele a budapesti utat, ami vonattal oda-vissza durván 8 ezer forint egy főre, de telekocsival akár 4-5 ezer forintból is megúszhatjuk.)

Ötezer forintból háromnapos krakkói út!

A Polskibus.com segítségével Budapestről fejenként mindössze kétezer forintért buszozhatunk Krakkóba a januári és februári időszakban oda-vissza. Ide kattintva nézhetjük meg az utakat! Jó szállásokért sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, a legolcsóbb ajánlatot februárra az Ibis Budget adja, például ők február 2-án és 3-án, két éjszakára, két főre egy franciaágyas szobáért mindössze 6 ezer forintot kérnek. Ennél azért jobb szállások is vannak, de pár ezer forintból a legtöbb helyen megússzuk. Az Airbnb-t is megéri nézegetni, itt inkább stílusos lakásokban és apartmanokban lakhatunk.

Egy ember így meg tudja nézni Krakkót három nap alatt, 5 ezer forintért szállással és utazással együtt!

Három nap Londonban alig 20 ezer forintért!

Londonba persze nem azért megyünk télen, hogy kicsi felmelegedjünk, hiszen a szigetországban sincs meleg akkor, de a gyönyörű várost bármikor érdemes megnézni. Januárban akár 11 ezer forintból megfordulhatunk, ami borzasztóan kedvező ár! A repülőgépre ráadásul egy nagy kézipoggyászt is felvihetünk a jegy áráért, ezzel érdemes kalkulálni. A jegyekért kattintsunk ide!

A szállások között böngészve ráakadhatunk egy igen olcsó, 17 ezer forintos ajánlatra két főre, két éjszakára. Találhatunk jobb szállásokat is, az Airbnb-n két főre, két éjszakára már 16 ezer forinttól vannak ajánlatok izgalmasabbnál izgalmasabb helyeken. Ezekért kattintsunk ide!

Mindent összevetve akár 18 ezer forintból megúszhatunk egy háromnapos londoni utat.

Öt éjszaka Cipruson szállással, reggelivel és utazással együtt 38 ezer forintért!

A Wizzairnek köszönhetően Ciprus és Budapest között februárban akár 22 ezer forintból megfordulhat az ember. Repülőjegyek itt!

Olcsó szállások között találunk olyat is, ahol öt éjszaka mindössze 32 ezer forintba kerül két főnek reggelivel, ami azt jelenti, hogy ha szerencsésen választunk, csupán tizenhatezer forintot kell költenünk lakhatásra egy főre. Ilyen például a San Remo Hotel, de az Airbnb-n is találunk gyönyörű lakásokat 35-40 ezer forintért öt éjszakára két személynek, például itt, itt és itt!

Így ha összeszámoljuk a költségeinket, akkor ügyeskedve utazásra és lakhatásra akár harmincnyolcezer forintból kijövünk úgy, hogy még reggelit is kapunk hozzá!

Négy éjszaka az Azúr-parton durván 30 ezer forintból

Nizza és Budapest között akár 15 ezer forintból utazhatunk repülővel oda-vissza, ami rendkívül olcsó ajánlat. Itt böngészhetünk a repülőjegyek között!

A szállások között nézelődve sem járhatunk rosszul, a legolcsóbb ajánlatoknak megfelelően akár 26 ezer forintból kijöhetünk négy éjszakára, két főre. A Francia Riviérán így kedvezményesen, 33 ezer forintért eltölthetünk négy kellemes éjszakát.

Néhány plusz tipp

Bátran nézegessük az eszméletlen ajánlatokat összegyűjtő Kofferkulit, vagy Utazómajmot, ahol szállásokat és repülőjegyeket összevetve akadhatunk hihetetlenül olcsó ajánlatokba, de érdemes olvasgatni magyar utazóbloggerek oldalait is, például Bori a backpackerét, vagy Csonka Gáborét, vagyis a Vándorboyét. Nemrég itt gyűjtöttük össze a nagyon hasznos oldalakat utazóknak!