Vedd észre a szépet: fotótúrát szerveznek az őszi ősbükkösben

25. évfordulójukat ünneplik a Mecsekerdő iskolái, a jubileumot nyolc, ikonikus helyszíneket is érintő túrával teszik emlékezetessé. A sorozat hatodik, október 16-ai fotótúráján az őszi erdő különleges világát örökíthetik meg a természetbarátok.

Egyedülálló fotótéma az őszi erdő, mely lebilincselő látványával minden évben elkápráztatja az erdőjárókat. Szombaton szakavatott fotós is segít a felfedezésben, aki megmutatja a beállításokat, szerkesztési módokat, hogy még szebb képek készülhessenek – írja a Mecsekerdő Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A fotós túrán bebarangolhatjuk a zselici erdőket, réteket, patakokat, megcsodálhatjuk a Zselici Csühögő erdei kisvasutat, a Biedermann-vadászkastélyt, a kirándulást „az őszi fények és árnyak játéka, az ezer színben pompázó táj koronázza meg” az ajánló szerint.

A lényeg: vegyük észre a szépet.

Akinek kedve van, akár a Mecsekerdő fotópályázatán is indulhat, a képeket október 19-éig lehet beadni – részletek erről korábbi cikkünkben olvashatók.

A program tehát október 16-án, szombaton 10.30-kor indul a sasréti Kikerics Erdészeti Erdei Iskolától. Útvonal: Sasréti rét – Sasréti tanösvény – Kastélypark. (A helyszínt a 67-es útról személyautóval, vagy Almamellékről, a Zselici Csühögő erdei kisvasúttal lehet megközleíteni). A részvételi díj 1000 Ft/fő (a vasúti díj külön fizetendő).

A túrára a tura@mecsekerdo.hu e-mail-címen lehet regisztrálni, legkésőbb október 14-én éjfélig.

Az ősz folyamán további két túrán lehet még részt venni (november 6.: Dömörkapu és Kantavár; november 20.: Remeterét és Lapis), és akik a sorozat keretében legalább 25 kilométert gyalogolnak, éves bérletet nyerhetnek a Mecsextrém Park következő szezonjára.

További részletek itt találhatók.

Hirdetés