Az önzetlen segítségért cserébe ismét ajándék várja a véradókat Pécsen. Mutatjuk a részleteket és a következő heti véradási alkalmakat.

hirdetés
Uránia Mozi

Intézeti „mézes” véradási akció

November 23-án, csütörtökön 8.00–17.00 között várják a véradókat Pécsen, önzetlen segítségüket egy üveg mézzel és egy árvácskával hálálják meg. A mézek az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya vármegyei szervezetének adományaként érkeznek, a virágok az Ipacsfai Ibolya Kertészet jóvoltából.

hirdetés
Uránia Mozi

Állandó véradási lehetőség:
Pécsi Regionális Vérellátó Központ (Pacsirta u. 3.)
Telefon: +36 72 215 634 vagy +36 72 211 920

Megközelíthető a 30, 30Y, 103, 55 járatokkal. Véradóknak ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az intézmény udvarában.

Véradási időpontok: hétfő, csütörtök: 8.00–17.00; kedd, szerda, péntek: 8.00–15.00

A vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben, a tudomány mai állása szerint semmi mással nem pótolható, mesterségesen nem előállítható. A hazai egészségügyi intézmények biztonságos és folyamatos betegellátásához napi 1600-1800 véradóra van szükség.

A levett vérből előállított legrövidebb lejáratú készítmény (trombocita) csupán 5 napig használható fel, ezért nagyon fontos a véradások folyamatossága. Minden egység vérből háromféle készítményt állítanak elő: vörösvérsejt-, thrombocita-koncentrátumot és friss fagyasztott plazmát. Ezeket akár három különböző beteg is megkaphatja. Innen ered a jól ismert szlogen: adj vért és ments meg három életet!

Véradásokról: ovsz.hu; voroskereszt.hu; veradas.hu

Hirdetés