Megmondjuk, még meddig lesz dugó a 6-oson!

Egy ideje tartanak a munkálatok a 6-os főúton, Pécsen több szakaszon is kisebb-nagyobb dugók alakulnak ki az útfelújítások miatt. És még egy darabig ez így is lesz. 

hirdetés

A 48-as tér-Búza tér környékén a buszöböl burkolatcseréjét végzik, az egyik sáv, illetve a buszmegálló és a jobbra kanyarodó sáv is le van zárva, így a Lánc utcába is csak kerülővel tudnak menni azok, akik a belváros felé haladnak. Jó hír viszont, hogy iskolakezdésre, amikor várhatóan nagyobb lesz a forgalom, már valószínűleg nem lesz gond: a munkálatok ugyanis az eredeti tervek szerint augusztus 30-ig tartanak. És talán nem tűnik szentségtörésnek, hogy gondoljunk azokra is, akik épp dolgoznak: a 40 fokban, a gőzölgő aszfalt mellett sokkal rosszabb lehet, mint az autókban.

Folynak a munkák a Búza tér környékén

Van még egy kritikus pontja a 6-osnak: a Diósi útnál középnyomású gázvezeték rekonstrukciója miatt akadozik a forgalom. Emiatt a szomszédos főúton a városból kifelé tartó oldalon szintén lezártak egy sávot.

Egy sávot kellett lezárni

Kerülni a Felsővámház-Vadász utcán lehet a leggyorsabban, mivel az ottani munkálatok már véget értek, így a “surranópálya” biztosított.

Már a végéhez közeledik a munka

A pécsi útfelbontásokról bővebben folyamatosan frissülő térképünkön, itt tájékozódhat.